SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Kulttihitin jatko osa kiilasi pelijättien edelle – kiinnostus hurjaa jo ennen julkaisua
  • Saara
    R

Kulttihitin jatko osa kiilasi pelijättien edelle – kiinnostus hurjaa jo ennen julkaisua

julkaistu: 27.02.2023 17:40

Advertisement

Uusien videopelijulkaisujen parissa pöhisee, ja Steamin listakärkiin on viime aikoina riittänyt tunkua. Joukossa on myös eräs yllättäjä.

Bethesdan roolipeli Starfieldiä odotetaan kieli pitkällä, mutta viime viikon alussa muuan selviytymisseikkailu kiilasi sen ohi Steamin toivelistalla. Kärkipaikan otti Sons of the Forest, jonka Newnight sitten torstaina julkaisikin.

Kuinka ihmeessä kauhujen saarille sijoittuva indie-peli sitten ylitti Starfieldin kaltaisen tapauksen, vuosia hypetetyn seikkailun lukuisilla erilaisilla planeetoilla?

Yksi selitys piilee siinä, että että jälkimmäinen tulee ilmestymään suoraan PC Game Passille, joten moni ei edes tarvitse Steamiä pelatakseen sitä. Lisäksi Starfieldin ilmestyminen on aikanaan niin iso juttu, ettei se kyllä jää huomaamatta, vaikkei peliä olisikaan klikannut toivelistalle muistiin.

On silti aikamoinen suoritus, että puiden hakkaamiseen ja kannibaaleilta karkailuun keskittyvä peli hyppää listakärkeen, etenkin kun kehittäjä Endnight Games ilmoitti ennakkojulkaisusta vasta pari viikkoa sitten. Early access survival game ei ole perinteisesti Steamin vetoavimpia avainsanoja.

Sons of the Forest on jatkoa vuonna 2014 ilmestyneelle The Forestille. Siinä lentoturma toi pelihahmon etsimään poikaansa karulle saarelle, jossa oli rakennettava suoja ja työkaluja, hankittava ruokaa ja vettä sekä tultava toimeen brutaalien paikallisten kanssa. Hitaasti mutta varmasti huolelliset grafiikat ja esimerkiksi tappeluiden ainutlaatuisen luova toteutus vakuuttivat pelaajat, ja huippumäärä 76 000 nähtiin vasta muutama kuukausi sitten.

Jatko-osassa on hieman edistytty, kun perusduuneja hoitamaan saa tekoälykkään apulaisen nimeltä Kelvin. Sen ansiosta pelaaja itse voi keskittyä siihen, miksi saarelle tällä kertaa on tultu: etsimään kadonnutta miljardööriä. Uutuutta voi pelata myös yhteistyössä kavereiden kanssa.

Nyt kun Sons of the Forest on ollut muutaman päivän saatavilla, voi todeta sen lunastaneen toivelistaajien odotuksia ansiokkaasti. Ensimmäisen vuorokauden aikana myytiin yli kaksi miljoonaa kopiota. Steamin pelatuimpien listalla uutuus on loikkinut sijojen kolme ja viisi välillä päihittäen tälläkin hetkellä talven jättihitin, Hogwarts Legacyn.

Varhaisversio on myynnissä kuudesta kahdeksaan kuukautta, joten kehittäjillä on roppakaupalla aikaa vielä parannella ja korjailla luomustaan palautteen perusteella.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Endnight Games