SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Kuinka monta spagettia mahtuu greippiin? Hittiohjelman peliversiossa luovuus on valttia
  • Saara
    R

Kuinka monta spagettia mahtuu greippiin? Hittiohjelman peliversiossa luovuus on valttia

julkaistu: 06.04.2024 17:15

Suomen televisiossa alkoi pari viikkoa sitten Suurmestari-ohjelman viides tuotantokausi. Jaakko Saariluoman ja Pilvi Hämäläisen luotsaama komediakisailu perustuu brittiläiseen Taskmaster-formaattiin, jossa viisi kilpailijaa suorittaa mielikuvituksellisia tehtäviä. Saarivaltiossa pyörähti juuri käyntiin seitsemästoista kausi, joten ohjelma on ehtinyt kerätä suursuosion sekä runsaasti ideoita katsojilta. Siksipä tänä vuonna tulossa on myös VR-peli, jossa pelaaja pääsee käyttämään omaa luovuuttaan.

Kilpailun tehtävät kysyvät nopeita hoksottimia ja heittäytymistä: “ota pöytäliina pois pöydältä rikkomatta munia”, “laita mahdollisimman monta spagettia greippiin”, “toimita kookospähkinä mahdollisimman kauas“,  “keskustele ruotsalaisen kanssa” ja niin edelleen. Monen katsojan tekisi mieli suorittaa tehtäviä itse tai jopa laatia niitä. Juuri niin pääsee tekemään tulevassa pelissä.

Pelaajan pääsee Suurmestarin, tai oikeammin Taskmasterin (Greg Davies), apulaisen (Alex Horne) apulaiseksi, jolla on käytössään kaikenlaista tarpeistoa hupaisten tehtävien rakentamiseen: kumiankkoja, nukkeja, vihanneksia, bongorumpuja, munia ja varaston uumenissa erilaisia palloja, puulavoja ja soittimia. Kun on valmista, voi tarjota tehtävän kavereille suoritettavaksi.

Peli tulee Steamiin tämän vuoden aikana, mutta vaatii tosiaan virtuaalilasit. Odotellessa voi inspiroitua katsomalla itse ohjelmaa, jota Suomessa esitetään MTV3-kanavalla lauantai-iltaisin sekä Katsomossa. Briteissä alkaa pian pyöriä uutuutena junioriversio lapsille, jollaista puuhataan myös kotimaassa.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Scallywag Arcade