SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Koreografi löysi tanssinsa Fortnitesta- kanne Epiciä vastaan hylättiin
  • Saara
    R

Koreografi löysi tanssinsa Fortnitesta- kanne Epiciä vastaan hylättiin

julkaistu: 04.09.2022 15:40

Oikeus hylkäsi Epic Gamesia vastaan nostetun kanteen Kaliforniassa. Koreografi Kyle Hanagami väitti, että Fortnitessa käytettiin luvatta tanssia, jonka hän oli aiemmin luonut Charlie Puthin musiikkivideota varten.

Fortniten tanssit ovat alusta asti herättäneet alkuperäkiistoja. 2 Mily, Alfonso Ribeiro ja muutama muu artisti nosti Epiciä vastaan kanteen tekijänoikeusrikkomuksesta vuonna 2019. Tuolloin korkein oikeus päätti, että tanssikoreografian on oltava muodollisesti suojattu, jotta siihen voisi olla tekijänoikeus. Nostettu kanne siten hylättiin.

Hanagamin tapauksessa How long -biisin tanssimuuvit oli kyllä suojattu, eikä Epicillä ollut niihin lisenssiä. Koreografin asianajajan jakamasta videosta käy hyvin ilmi, miten samanlaisista tansseista on kyse. Liikkeet ovat aivan yhtäläiset.

Tuomari perusti päätöksensä kuitenkin siihen, että tekijänoikeussuoja koskee pidempiä jaksoja, ei muutaman sekunnin tanssahtelua ja yksinkertaisia liikkeitä. Hanagamin teos on ymmärrettävä kokonaisuutena, ei Fortnite-emoten mittaisina pätkinä.

Tämän jälkeen varmasti moni taitelija miettii kolmannenkin kerran, kannattaako onneaan koetella, jos Fortniten hahmot svengaavat kiusallisen tutun näköisesti.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Epic Games