SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Koko joukkue täyttä roskaa! Pilaileeko tekoäly vai G2?
  • Saara
    R

Koko joukkue täyttä roskaa! Pilaileeko tekoäly vai G2?

julkaistu: 09.06.2022 15:30

DALL-E Mini on avoimen lähdekoodin versio OpenAI:n luomasta DALL-E:sta, sanoista kuvia generoivasta tekoälyohjelmasta. Ohjelmalle syötetään mikä vain sanallinen ohje, ja se sylkee hetken päästä nähtäville yhdeksän enemmän tai vähemmän onnistuneesti kuvausta vastaavaa visuaalista taideteosta.

Ohjelman nimi on animaatiorobotti WALL-E:sta ja surrealisti Salvador Dalísta muodostettu sanakontaminaatio, ja varsin taiteelliselta tekoälyn tulkinta näyttääkin.

Tekoäly ymmärtää sitä paremmin, mitä suuremmalla määrällä tietoa sitä on opetettu. Muutamalla lauseella Sormusten herraa se tuottaa maalauksellisen kuvakavalkadin, josta tunnistaa heti Konnun, mutta epätarkempia kuvauksia antamalla voi odottaa lopputulokseksi vähän mitä sattuu.

Kuvakaappaus Pelaajatcom / DALL-E Mini

 

G2 Esports -tiimi päätti hupsuttaa fanejaan DALL-E Minin luomalla kuvalla “joukkueesta promokuvissa”. Twitterissä julkaistussa kuvassa joukkue näyttää hieman törkyiseltä.

Fanien mielestä kuvasto näytti täysin uskottavalta. Eräs kommentoija väitti kokeilleensa tekstikuvausta “G2 voittamassa turnausta”, mutta saaneensa vain mustia ruutuja. Osa oli sitä mieltä, että jätekasakuvasto vastaisi enemmän heidän omaa CS:GO:n peluutaan.

Lähde: G2 Esports / Twitter / DALL-E Mini Kansikuva: kuvakaappaus Pelaajatcom / DALL-E Mini