SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Kiinalaispelaajat murheissaan Blizzardin palvelinten sulkeuduttua: “Itkin koko yön”
  • Saara
    R

Kiinalaispelaajat murheissaan Blizzardin palvelinten sulkeuduttua: “Itkin koko yön”

julkaistu: 28.01.2023 13:11

Kiinalaiset World of Warcraftin pelaajat ovat vaipuneet murheen alhoon, sillä tämän viikon alussa Blizzardin palvelimet maassa sulkeutuivat virallisesti. Sikäläisten pelaajien ulottumattomiin karkasivat WoW:n ohella myös muut suosikit, kuten Overwatch, Diablo, Starcraft sekä Hearthstone.

Vuodesta 2008 kiinalainen verkkopalveluyritys NetEase on vastannut Blizzardin pelien julkaisusta kautta maan. Viimeaikaiset lisenssikiistat johtivat kuitenkin siihen, että kehittäjäyhtiö päätti jäädyttää serverinsä. Tulehtuneita välejä kuvaa NetEasen työntekijöiden tempaus pistää palasiksi WoW:n örkkiä esittävä patsas toimistonta pihalta.

Kuva: chaijingNDS / TikTok

 

Sikäläinen somekanava Weibo on täyttynyt kiinalaisten fanien tuskanhuudoista ja katkerista jäähyväisistä.

– Itkin koko yön, tunnusti eräs murheellinen, joka ei tiistaina herätessäänkään vielä kyennyt hyväksymään tapahtunutta.

– Joet ja järvet ovat kaukana, odottaen innolla jälleennäkemistä. Hyvästi Azeroth, hyvästi World of Warcraft, tunteili toinen.

Jopa NetEase Gamesin globaalien investointien ja kumppanuuksien johtaja Simon Zhu muisteli LinkedInissä omaa kehityskaartaan Warcraft II:n ja Diablo I:n parissa. Hän totesi, että palvelinten sulkeutuminen on iso kolaus kiinalaispelaajille, jotka elävät ja hengittävät Azerothia ja muita pelimaailmoja.

– On niin surullista todistaa serverien sulkemista, emmekä tiedä asioiden kehittymisestä tulevaisuudessa

Blizzard ei ole toistaiseksi lausunut halaistua sanaa siitä, palaavatko sen pelit Kiinaan toisen yrityksen hoteissa, vai palaavatko ollenkaan ikinä milloinkaan.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Blizzard