SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Kaikkien aikojen vuoto? FBI epäilee 16-vuotiasta hakkeria GTA 6 -videoiden levityksestä
  • Saara
    R

Kaikkien aikojen vuoto? FBI epäilee 16-vuotiasta hakkeria GTA 6 -videoiden levityksestä

julkaistu: 22.09.2022 13:31

Viime sunnuntaina sattui harvinaisen merkittävä videopelivuoto, kun Rockstar Gamesin tulevasta Grand Theft auto 6 -pelistä julkaistiin yli 90 videota nettiin. Yritys vahvisti pian, että kyseessä on aito materiaali keskeneräisestä pelistä, ja että se on joutunut verkkotunkeilijan uhriksi.

Videot GTAForums.comiin nimimerkillä teapotuberhacker ladannut hakkeri kertoi saaneensa materiaalin suoraan Rockstarin sisäisestä Slackista. Pätkillä näkyy ajelua ja juttelua, ja niistä voi päätellä pelin sijoittuvan Miamin kaltaiseen kaupunkiin sekä mukana olevan pelattava naishahmo. Eräällä videolla hänet nähdäänkin suorittamassa ryöstöä, toisella vierailemassa strippiklubilla.

Yhteensä viitisenkymmentä minuuttia videomateriaalia on levinnyt jo pitkin nettiä siihen tahtiin, että Take-Twon asianajajat voivat lakata elättelemästä toiveita niiden pois poimimisesta tai tekijänoikeuksien toteutumisesta.

Ikään kuin vahinkoa ei olisi syntynyt jo tarpeeksi, vuotaja uhkasi julkaista mahdollisesti lisääkin materiaalia tai ehkäpä GTA viitosen ja kuutosen lähdekoodit. Twitterissä hän ilmoitti odottavansa Rockstarin ja Take-Twon työntekijöiden yhteydenottoja sopimukseen pääsemiseksi.

Nyt FBI on yhdistänyt tapahtuneen samankaltaiseen kyberhyökkäykseen, joka on kohdistunut taksipalvelu Uberiin. Epäillään, että tekosista on vastuussa sama henkilö, vasta 16-vuotias hakkeri. Nuoresta iästään huolimatta hän on ilmeisesti jopa Lapsus$-hakkeriryhmän johtaja. Breached-hakkerointifoorumin järjestelmänvalvojan mukaan nuorukainen on aiemminkin pidätetty vastaavista touhuista.

Rockstar Games on ilmoittanut, että pitkään odotetun GTA 6:n julkaisuajankohtaan ikävä tapahtuma ei vaikuta. Peli ilmestynee parissa vuodessa.

Lähde: Dexerto / Polygon Kansikuva: Rockstar Games