SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
“Jos todella haluaisimme koko maailman pelaavan peliä, sen kuin laskisimme haastavuutta” – Hittipelin ohjaaja puolustaa vaikeustasoa
  • Saara
    R

“Jos todella haluaisimme koko maailman pelaavan peliä, sen kuin laskisimme haastavuutta” – Hittipelin ohjaaja puolustaa vaikeustasoa

julkaistu: 26.06.2024 19:00

Elden Ringin haastavuutta ei käy kiistäminen. Ohjaaja Hidetaka Miyazaki pysyy kuitenkin vakaasti kannassaan, että pelin täytyy olla vaikea ollakseen pelaajille merkityksellinen. Soulslike-lajityypin syntyyn vaikuttaneen ohjaajan mukaan vaativuus tarjoaa lopulta tunteen päämäärän saavuttamisesta, ja Elden Ringin helpottaminen särkisi koko pelin.

Elden Ring tunnetaan ankarista alueistaan ja monsteripomoistaan. Tuottajayhtiö Bandai Namco ilmoitti pelin vuosipäivänä viime vuonna, että pelaajat olivat kuolleet yhteensä yli yhdeksän miljardia kertaa pelin ensimmäisen vuoden aikana. Tämä jo osoittaa, ettei kyseessä ole helpoin nakki; monet turhautuvat heti alussa. Tuoreessa The Guardianille antamassaan haastattelussa Miyazaki selittää, että vaikeustason laskeminen olisi kuitenkin aivan väärä ratkaisu.

– Jos todella haluaisimme koko maailman pelaavan peliä, sen kuin laskisimme haastavuutta lisää ja lisää. Mutta se ei ollut lähestymistapamme.

Miyazaki korostaa, että vaikka Elden Ring on vaikea, sen avoin maailma antaa pelaajille enemmän vapautta valita oma tiensä sekä missä järjestyksessä kohtaavat mitäkin haasteita. Pelaajat voivat edetä omassa tahdissaan ja hengähtää välillä.

Juhannusaattona julkaistu Shadow of the Erdtree -laajennus on saanut pelikansan tarttumaan jälleen uudella innolla FromSoftwaren toimintaroolipeliin. Miyazaki odottaa, että kohtuuden rajoja koettelevat pomot saavat kokeneimpienkin Soulslike-veteraanien pöksyt tutisemaan.

Vaikka Elden Ringin vaikeus voi saada tuhertamaan itkua, pelaajayhteisö on osoittanut voimansa auttamalla toinen toistaan pelin vaikeimpien osien läpi. Tiimihenki onkin eräs brutaalin fantasiaseikkailun vahvuuksista.

Lähde: GamesRadar+ Kansikuva: FromSoftware