SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Jaahas! Boomer shooter on nyt virallinen genre Steamissa
  • Saara
    R

Jaahas! Boomer shooter on nyt virallinen genre Steamissa

julkaistu: 08.01.2024 14:26

Steamiin on ilmaantunut uusi virallinen genretunniste, nimittäin boomer shooter. Termi viittaa Doomin ja Quaken kaltaisten ysäriräiskintöjen jalanjäljissä kulkeviin retropeleihin. Niihin luetaan esimerkiksi Dusk ja Ultrakill, mutta viime vuonna erityisesti uutuudet Warhammer 40,000: Boltgun sekä Turbo Overkill nostivat genren yleiseksi puheenaiheeksi.

Sinänsä boomer shootereilla ei ole mitään tekemistä suurten ikäluokkien kanssa, sillä 90-luvulla pelasivat lähinnä heidän lapsensa. Ehkäpä boomer-sanalla viitataan jonain päivänä Z-sukupolvenkin edesottamuskiin, ellei vitsi ehdi vanheta kokonaan.

Redditissä keskustelijat ovat pitkälti sitä mieltä, että boomer shooter -sanaparilla on vain haettu riittävän monta kertaa, jotta siitä on tullut virallinen genretunniste. Steamissa käyttäjät voivat nimittäin vapaasti lisätä tägejä peleihin auttaakseen – tai hankaloittaakseen – kanssapelaajien löytöretkiä pelikaupassa.

Steam has added ‘Boomer Shooter’ as an official tag
byu/lurkingdanger22 inpcgaming

– Kun kyseessä on käyttäjien määrittämä tunniste, onko se oikeastaan Steamin tekosia vai vain sekalaisten käyttäjien? Minusta oikeastaan käyttäjien. Sama juttu “walking simulator” -tägin kanssa ja monien muidenkin. Jos tunnistetta lisätään/käytetään tarpeeksi monta kertaa, se “kiinnittyy”, ounastelee eräs kommentoija.

Samalla hän toivoo, ettei tägien lisäys olisi niin vapaata, sen verran monesti tulee vastaan esimerkiksi moninpeleiksi merkittyjä yksinpelejä.

– Turhauttavaa, että jos pelaan muutaman tunnin peliä, jonka fanikunta tykkää meemeillä, alan saada vitsitägien takia suosituksia hentai-peleihin tai johonkin toiseen random genreen, valittaa toinen.

Jonkinlainen validaatio se kuitenkin on, että tägistä tulee Steamin hakukentän ehdottama genretunniste. Ilmeisesti retro shooter, classic fps ja legacy shooter eivät kerro tarpeeksi, vaan tarvitaan myös boomer shooter.

Lähde: Reddit Kansikuva: Focus Entertainment