SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Ikuinen taisto? Smurffit aiheuttavat harmaita hiuksia Overwatch 2:n kehittäjille
  • Saara
    R

Ikuinen taisto? Smurffit aiheuttavat harmaita hiuksia Overwatch 2:n kehittäjille

julkaistu: 10.03.2023 14:11

Overwatch 2:n kehittäjät työskentelevät hartiavoimin pitääkseen matchmaking-järjestelmän reiluna, mutta smurffit tekevät hommasta yhtä tappelua.

– Ollakseni selkeä: älä tee niin, ohjeisti ykskantaan johtava metasuunnittelija Scott Mercer, kun työryhmä avasi prosessia äskettäisessä striimissä.

Mercer viittasi ketkuihin, jotka luovat uusia tilejä peliin kavutakseen ennätysvauhtia huipulle tai huijatakseen uusia pelaajia. Heitä kutsutaan smurffeiksi.

Mercerin sekä vanhemman ohjelmistoinsinöörin Morgan Maddrenin mukaan smurffaus pilaa aloittavien pelaajien parituksen, koska systeemi olettaa taitojen karttuvan asteittain. Overwatch 2:n vaihdos ilmaispeliksi toi tuhansittain uusia tilejä, jotkaa matchmaking pyrkii käsittelemään järkevästi.

Johtopäätökset pelaajan taidoista on vedettävä mahdollisimman nopeasti pienestä määrästä materiaalia. Etevät smurffit pystyvät siten aiheuttamaan järjestelmään heittoa, jolloin keltanokka voidaan olettaa taitavammaksi kuin onkaan. Seurauksena ei ole kovin mielekästä peliä.

– On aivan vihonviimeinen vitsaus, kun tyypit tekevät “unranked to GM:ää” , siis tekevät upouuden tilin ja pelaavat GM-tasolle, Maddren tuskaili.

Tällä hän viittasi haasteeseen, jossa pelataan oletustasolta Grandmaster-sijoitukseen saakka, ja josta tuli suosittu etenkin somevaikuttajien keskuudessa jo Overwatch 1:n loppuvaiheessa. Osalla haastevidoiden tekijöistä on vilpitön aikomus opastaa toisia, mutta osa vain tekee heikompien pelaajien murskaamisesta hupia.

Joka tapauksessa tuollainen vääristää herkkää matchmaking-järjestelmää, joka pääsee yhä hitaammin jyvälle pelaajan todellisesta taitotasosta.

Niin kauan kuin peleissä on taitotasoja ollut, ovat smurffitkin olleet kiusana. Liian tarkasti ei kiusankappaleiden torjuntakeinoista voi edes julkisesti kertoa, etteivät he innostu ideoimaan uusia kikkoja. Tällä hetkellä Overwatch 2 edellyttää puhelinnumeron liittämistä uuteen tiliin sekä 50 höntsämatsin voittoa ennen kuin pääsee sijoituskilpaan. Vastaiskuna smurffipiireissä kaupustellaankin sitten valmisteltuja tilejä.

Blizzardilla on pähkinä purtavanaan, kun sen täytyy tasapainoilla smurffeintorjunnan ja kunnollisten kansalaisten pelaamisen hankaloittamisen välillä.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Activision Blizzard