SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Ihmisiä kiusataan pelin takia – Hogwarts Legacy herättää kummallista keskustelua
  • Juuso
    Syngelmä

Ihmisiä kiusataan pelin takia – Hogwarts Legacy herättää kummallista keskustelua

julkaistu: 08.02.2023 16:51

 

Harry Potter -maailmaan perustuva Hogwarts Legacy on pitkään odotettu RPG-peli, joka on saanut peliä ennakkoon pelanneilta huippuarvosteluja.

Valitettavasti hyvät arvostelut ja pelillisesti odotuksiin vastaaminen eivät ole ensimmäisenä kaikkien huulilla. Harry Potter -kirjasarjan kirjoittanut J.K. Rowling tunnetaan suosittujen velhokirjojen lisäksi transfobisista kommenteistaan.

Muun muassa sosiaalisen median Twitter-palvelussa moni tuntuu olevan siinä uskossa, että mikäli pelaat Hogwarts Legacya, tuet ankarasti Rowlingin transfobisia kommentteja.

Uutissivusto Dexerto on jakanut Twitter-tilillään videoita, joissa vaikuttajat kertovat miten heitä kiusataan jatkuvasti sen takia, että he pelaavat Hogwarts Legacya. Yhdellä Dexerton jakamista videoista Twitch-striimaajaa kiusataan chatin toimesta niin kovalla kädellä, että tämän tyttöystävä murtuu itkemään.

Kaiken tämän lisäksi, on lanseerattu sivusto, josta voi selvittää, kuka on striimannut Hogwarts Legacya. Sivuston pointtina on antaa katsojille kyseinen tieto, jotta he voivat aloittaa kyseisen vaikuttajan canceloimisen.

Seurausta Nikatinen twiitistä?

Veronica “Nikatine” Ripley on vaikuttaja, jolla on Twitterissä yli 10 000 seuraajaa ja Twitchissä 28 000 seuraajaa. Hän julkaisi 5. helmikuuta Twitter-tilillään kirjoituksen, jossa käsittelee Hogwarts Legacya, Rowlingia ja Twitchin mainoksia.

– Sain tietää 4. helmikuuta, että Twitch mainostaa Hogwarts Legacya mielivaltaisesti. Tämän hyökkäävän tuotteen mainostaminen ei ole OK. Peli tukee rahallisesti J.K. Rowlingia, joka on laukonut lukuisia transfobisia kommentteja. Tästä syystä en ole striimaamaan Twitchiin niin kauan kuin kyseistä peliä mainostetaan. Kutsun kaikki mukaan tekemäni päätökseen, Nikatine kirjoittaa.

Pelaajatcom ja Arttu “Olvari” Hämäläinen haluavat muistuttaa, ettei kiusaaminen ole koskaan OK.

– Jos pelaat, pelaa mitä tykkäät, Olvari kirjoittaa Twitterissä.

Lähteet: Dexerto, Olvari, Nikatine | Kuva: HogwartsLegacy