SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Huhu vahvistettu: popin kuningas teki suosikkipeliin musiikin – joka nyt hyllytetään
  • Saara
    R

Huhu vahvistettu: popin kuningas teki suosikkipeliin musiikin – joka nyt hyllytetään

julkaistu: 03.07.2022 08:00

Eräs pitkäaikainen huhu pelimaailmassa on väittänyt, että Sonic 3:n soundtrackin olisi säveltänyt itse Michael Jackson. Yllättäen kuulopuheelle saatiin vahvistus!

Sonicin luojiin kuuluva pelisuunnittelija Yūji Naka hämmästeli Twitterissä, onko Sonic Originsin taustamusa vaihtunut. Heti perään hän totesi, että näin todella on, “vaikka Sega Official käyttää Michael Jacksonia”. Tällä hän viittasi pelitalon TikTok-hupailuun, jossa soi taustalla Billie Jean -biisi, ja jonka Naka itse twiittasi aiemmin 31-vuotiasta Sonicia onnitellessaan.

Vahvistettuaan, että Jacksonin kanssa todella on tehty yhteistyötä, Naka julkaisi lisävakuudeksi kuvan popkuninkaan Neverland Ranchilta. Hän on itse ottanut kuvan helikopterista.

Sega, Sonic Team ja Naka ovat olleet vuosien mittaan sangen harvasanaisia puskaradion tiedoista Michael Jacksonin sävellystyöstä. Ehkä mitään virallista tiedotusstrategiaa ei nytkään ollut sovittu, niin vaivihkainen oli Nakan paljastus.

Naka itse lähti Segalta jo vuosia sitten, ja hänen viimeaikaisiin puuhiinsa kuuluvat Balan Wonderwoldin suunnittelu sekä sen julkaisijan Square Enixin kanssa nahistelu.

Joka tapauksessa Sega vaikuttaa päättäneen, että Sonicin on aika jättää kiistanalainen Michael Jackson historiaan ja korvata biisit uusilla melodioilla. Ne on luotu Sonic 3:n varhaisiin versioihin luotujen kappaleiden pohjalta.

Sonic Originsilla on puuttuvia kappaleita suurempiakin ongelmia työn alla, nimittäin uusimmat Steam-arviot kielivät kehnosti toimivasta PC-portista, lisäominaisuuksien heikosta laadusta ja vieläpä niiden korvaavien sävelmien tukahtuneesta äänestä.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Sonic Origins / michaeljackson / Instagram