SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Hittipelin uusi toiminto kääntää chattikommentit reaaliajassa useille kielille
  • Saara
    R

Hittipelin uusi toiminto kääntää chattikommentit reaaliajassa useille kielille

julkaistu: 14.02.2024 20:30

Roblox on lanseerannut uuden tekoälypohjaisen tekstinkäännöstoiminnon, joka mahdollistaa käyttäjien keskustelun reaaliaikaisen kääntämisen eri kielille. Toiminto on käytettävissä kaikissa Roblox-maailmoissa ja toimii kuudellatoista kielellä englannista ja saksasta koreaan ja turkkiin. Suomi ei ainakaan toistaiseksi kuulu kielivalikoimaan.

Käytännössä vastaanottaja siis näkee kaverin kirjoittaman tekstin omalla kielellään, vaikkapa ranskaksi, vaikka tämä olisi kirjoittanut sen juuri äsken englanniksi. Oikeastaan “juuri äsken” on vähättelyä, sille viive on Robloxin mukaan vain sata millisekuntia eli kymmenesosasekunti.

TextChatService-toiminto on toteutettu transformer-arkkitehtuuriin perustuvalla kielimallilla, joka pystyy käsittelemään kaikki kieliparit samalla mallilla nopeasti ja tarkasti.

Robloxin malli hyödyntää kielten välisiä samankaltaisuuksia ja ymmärtää kontekstin, joten se toimii silloinkin, kun lähdekieltä ei ole asetettu tai se on määritetty väärin. Se onnistuu olemaan ymmärrettävä jopa silloin, kun lähdeteksti sisältää eri kieliä sekaisin. Se ymmärtää myös chattislangia, kuten sanat obby, afk ja lol. Tekstit käyvät myös turvallisuusjärjestelmän läpi, joten sääntöjä rikkovat kielenkäyttö ja sanat suodattuvat pois.

Robloxin mukaan pelialustalla kommunikoi yli 70 miljoonaa henkilöä joka päivä, joten manuaalinen käännöstyökalu tai edes 256 mahdolliselle kieliparille erikseen luodut työkalut olisivat olleet melko kankea vaihtoehto.

Keksintö on jo itsessään ällistyttävä saavutus, mutta Robloxin mukaan tämä on vasta alkua. Tulevaisuudessa halutaan kääntää samalla tavoin myös puhetta.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Roblox