SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Hittipeli kunnon laitteistolle! Fani päätti muovata Elden Ringin toimimaan Game Boylla
  • Saara
    R

Hittipeli kunnon laitteistolle! Fani päätti muovata Elden Ringin toimimaan Game Boylla

julkaistu: 09.05.2022 11:00

Pelivuoden jymymenestys Elden Ring on jo ehtinyt inspiroida fanejaan vaikka minkälaisiin modeihin ja taiteellisiin projekteihin. Nyt muuan kehittäjä ja striimaaja on keksinyt askarrella fantasiapelin vanhalle kunnon Game Boylle!

Nimimerkillä Shintendo operoiva kaveri kertoo Youtubessa julkaisemansa teaser-trailerin kuvauksessa, että hänen tavoitteensa on saada peli toimimaan kunnon laitteistolla. Työkalunaan hänellä on GB Studio 3.0, joka on tarkoitettu juuri retropelien luomiseen. Tähän mennessä Shintendo on luonut jo Chapel of Anticipation -kappelin ympäristöineen.

Somaa 8-bittistä maailmaa esittelevä Reddit-viesti lähti vikkelästi viraalikierrokselle.

I’m making an Elden Ring demake for the Game Boy! It will work on real hardware!
byu/-shin- inEldenring

Shintendo kertoo, että idea syntyi kaveriporukassa. Uutta GB Studio 3.0 -projektia miettiessä Elden Ring tuli väistämättä mieleen. Nikkarin mukaan palkitsevinta on soveltaa toimintaroolipelin tyylikästä hahmosuunnittelua sprite-tekniikalle. Trailerilta näkyy, että hahmo pystyy ainakin kierimään ja hyökkäämään.

Toukokuun aikana Shintendo pyrkii samaan valmiiksi sinällään jo valtavan Limgraven, ja sitten on aika arvioida, vieläkö mahtuu. Eniten hanketta jarruttavatkin Game Boyn kasetin sekä pelinluontityökalun rajoitteet.

“Pelattavuus muistuttaa tällä hetkellä enemmän Adventure for the 2600:aa kuin Elden Ringiä”, itse taiteilija myöntää.

Shintendo striimaa edistymistään Twitchissä.

Lähde: Polygon Kansikuva: Shintendo