SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Haluatko pelata Fallout-pelisarjaa Excelillä? Nyt se on mahdollista
  • Saara
    R

Haluatko pelata Fallout-pelisarjaa Excelillä? Nyt se on mahdollista

julkaistu: 07.05.2024 09:00

Post-apokalyptiseen Fallout-pelisarjaan perustuva sarja ilmestyi Amazon Primessä viime kuussa saaden innostuneen vastaanoton. Suosion siivittämänä pelisarjan uusin osa, vuonna 2015 ilmestynyt Fallout 4, ampaisi sekin uuteen nousuun myyntilistoilla. Jatkoa on saatu odotella lähes vuosikymmen, mutta onneksi Fallout-kokemustaan voi uudistaa pelaamalla sitä vaikkapa Excelissä.

Eräs astetta luovempi excelöijä tosiaan siirsi ydinsodan jälkeisen seikkailun taulukkolaskentaohjelmaan. Fallout-like-excel-rpg v 1-1 -nimellä kulkeva peli perustuu tehtävien suorittamiseen ja taistelemiseen. Pelaajat ratkovat kahdeksan tehtävää paljastaakseen salaisuuden Vault 11:n kadonneesta valvojasta ja taistelevat vihollisia vastaan Dungeons & Dragons -tyyppisin mekaniikoin.

Pelaaamiseen tarvitaan vain Microsoft Excel -ohjelma (ilmaisversioilla homma ei välttämättä toimi), jossa on otettava makrot käyttöön.

Exceliä on käytetty pelaamiseen maailman sivu. Fallout-version askarrellut peliharrastaja Dynamic Pear on hänkin tehnyt jo aiemmin esimerkiksi kauhu- ja seikkailupelejä, Excel-Wordlen sekä Baldur’s Gatea muistuttavan roolipelin.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Dynamic Pear