SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
GTA V:n menestykselle ei näy loppua – myös RDD:n uudet myyntiluvut julki
  • Saara
    R

GTA V:n menestykselle ei näy loppua – myös RDD:n uudet myyntiluvut julki

julkaistu: 21.05.2022 11:00

Grand Theft Auto V jatkaa suvereenia liihotteluaan menestyksen tiellä. Tämä kävi ilmi Take-Twon uusimmasta tulosjulkaisusta. Avoimen maailman äksönpeliä oli myyty maaliskuun loppuun mennessä yli 165 miljoonaa kappaletta. Siitä on viitisen miljoonaa lisäystä edellisiin, kuukautta aiemmin summattuihin myyntilukuihin.

Take-Twon ilmoittaessa tuoreimmat luvut paljasti se samalla koko GTA-sarjan myyntimäärän: 375 miljoonaa kappaletta. Uusimpana juuri maaliskuussa julkaistiin versio PS5:lle ja Xbox Series X|S:lle, mutta nimenomaisesti sen menekkiä holdingyhtiö ei eritellyt. Ei myöskään Nintendo Switchille helmikuussa julkaistun uutuuden, joka kantaa nimeä GTA: The Trilogy – The Definitive Edition.

Viimeisimmällä vuosineljänneksellä julkaistiin myös GTA Online sekä tilausohjelma GTA+ edelläkin mainituille konsoleille käytettäviksi.

Take-Two julkisti samaan aikaan Red Dead Redemption II:n uudet myyntiluvut: 44 miljoonaa, jossa on miljoonan verran nousua helmikuun tilanteeseen. Koko sarjaa on myyty 67 miljoonaa kappaletta, joten nopea jo laskikin ykkösosan myyntisaavutukseksi 23 miljoonaa.

Niin GTA V kuin RDD kakkonenkin tuottavat yhä enemmän tuohta mikrotransaktiomyynnistä verkkoversioissaan. Samaa tahtia pullistuu toimari Strauss Zelnickin lompakko. Viime neljänneksellä Take-Twon liikevaihto oli 930 milliä, joka on 11 % enemmän kuin viime vuoden aikana. Mikromaksujen kaltainen toistuva kulutus kasvoi prosentilla. Sen osuus oli 64 % kokonaistuloista.

Kokonaisvoitto oli tosin vain 110 miljoonaa dollaria. Viime vuonna samalla ajanjaksolla taottiin sentään sievoiset 218,8 miljoonan voitot.

Kuudes GTA on jo kehitteillä, mutta siitä firma ei tiedotteessaan maininnut halaistua sanaa. Julkaisua ei olekaan syytä odotella tapahtuvaksi aivan lähiaikoina.

Lähde: GameSpot  Kansikuva: Rockstar Games