SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
GTA-kehittäjän ja suomalaisen yrityksen yhteistyötä varjostaa hämmentävä kiista
  • Saara
    R

GTA-kehittäjän ja suomalaisen yrityksen yhteistyötä varjostaa hämmentävä kiista

julkaistu: 19.01.2024 06:00

Rockstar Gamesin omistama Take-Two Interactive sekä kotimainen Remedy Entertainment puuhaavat parhaillaan yhdessä Max Payne– ja Max Payne 2: The Fall of Max Payne -uusintaversioita. Tämä ei suinkaan ole firmojen ainoa syy olla tekemisissä: taustalla on meneillään tavaramerkkikiista. Kyse on R-kirjaimen käytöstä logossa.

GTA 6 -kehittäjä vastustaa Remedy Entertainmentin uutta logoa, joka rekisteröitiin viime vuonna Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin teollisoikeuksien virastoissa. Suomalaisyhtiö esitteli viime huhtikuussa logon, jossa on hajottunut R-kirjain. Aiemmassa logossa ärrä pilkisti luotimaisesta ovaalista.

-Luodin mallinen R-kirjain vanhassa logossa edusti Max Payne -aikaa, mutta nykyinen Remedy on yhtä peliä suurempi; meillä on kokonainen valikoima uusia ja vanhoja pelejä, viestintäjohtaja Thomas Puha avasi tuolloin.

Tällä hetkellä yhtiö tunnetaan erityisesti menestyskauhupelistään Alan Wake 2.

Take-Twolla ollaan sitä mieltä, että nykyinen logo voi aiheutta sekaannusta, koska se on kovin lähellä Rockstar Gamesin logoa. Siinä on niin ikään R-kirjain, mutta oranssissa laatikossa tähtösen kera. UK:n ja EU:n virastoihin yritys on jättänyt virallisen vastalauseen, kun taas Yhdysvalloissa vastaava hakemus odottaa vielä tarkastelua.

EU:n käsittely on tarkoitus pitää vasta ensi vuoden syyskuussa, mutta ottaen huomioon Max Payne -yhteistyön on varsin todennäköistä, että yritykset sopivat kiistansa ennen sitä. Olisihan kiusallista julkaista hittipelien päivitettyjä versioita ja samalla kinastella R-kirjaimen takia.

Take-Two Interactive ei välttämättä vaadi Remedyä muuttamaan logoaan, mutta se ei halua firman voivan suojata sitä. Yhdysvaltalaisyhtiöllä on kiistoista aiempaakin kokemusta: esimerkiksi vuonna 2021 EA ei saanut rekisteröidä It Takes Two -peliään tavaramerkiksi.

Lähde: Polygon Kansikuva: Remedy Entertainment / Rockstar Games/ Take-Two Interactive