SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Gamestopin työntekijät marssivat ulos ja ohjasivat asiakkaat kilpailijoille
  • Saara
    R

Gamestopin työntekijät marssivat ulos ja ohjasivat asiakkaat kilpailijoille

julkaistu: 11.06.2022 17:01

Lincolnilaisessa kauppakeskuksessa Yhdysvaltain Nebraskassa sijaitsee eräs maailman vilkkaimmista Gamestop-kaupoista. Viime viikonloppuna se meni yllättäen kiinni, kun liikkeen neljä työntekijää päätti marssia ulos lopullisesti. Tämä oli jo toinen kerta tänä vuonna, kun saman myymälän henkilöstö erosi vastalauseena huonolle ilmapiirille ja kohtelulle.

Suomessa pari vuotta sitten lopettaneessa Gamestopissa on ilmeisen tavallista, että potentiaalinen asiakas kohtaa ovella lappusen, jonka mukaan liike on lounastauon ajan suljettu. Jollei tällainen jo vihjaa ison ketjun ylityöllistävän henkilökuntaansa, viimeviikkoinen ikkunaviesti Lincolnissa sanoi sen suoraan.

“Valitettavasti joudumme ilmoittamaan, että me kaikki lopetimme”, julistettiin etuoveen teipatussa paperissa. Kuva julkaistiin Lincoln-subredditissä.

Gateway mall GameStop is closed til further notice from lincoln

Lapussa kerrottiin, ettei firman aluepäälliköltä heru kunnioitusta ihmisenä tai työntekijänä, vaan tämä vaatii suorastaan aika-avaruudellisesti mahdottomia tuloksia. Asiakkaita varten oli listattu läheisiä kilpailijoita, joilla käydä ostoksilla mieluummin.

“Käytä rahasi firmaan, joka arvostaa työntekijöitään.”

Videopelimedia Kotakun tavoitellessa kommenttia kyseisestä kaupasta ohjattiin firman kriisinhallinnasta vastaavalle taholle, joka kuitenkin suhtautui kyselyyn kovin penseästi. Liikkeen hiljattain ylennetty pomo, yksi hatkat ottaeneista siis, saatiin kuitenkin langan päähän. Frank Mauer -niminen hemmo kertoi, ettei voinut terveytensä uhalla jäädä enää moiseen työpaikkaan.

Puolisen vuotta kestänyt duuni tuntui aluksi antoistalta, mutta resurssien puutteen ja tiukkojen kiintiöiden kanssa tasapainoilu vei lopulta yöunetkin. Maurer paljasti, että hänen alaisensa saivat Nebraskan minimipalkkaa, eikä hänen omansakaan ollut sikäläisen tavaratalon aloitusliksaa suurempi.

Lisäksi hän kuvaili, miten häntä ei koulutettu riittävästi johtajan tehtäviin eikä hänelle tarjottu resursseja opastaa muita työntekijöitä omiin hommiinsa. Kerran hänen täytyi tehdä työvuoroja kaksi viikkoa putkeen joka päivä pitääkseen myymälän pyörimässä. Tukea pyytäessä vastaukseksi tuli hiljaisuus.

Maurer kuvaili, kuinka aluepäällikkö uhkaili ja läksytti työntekijöitä, kun tavoitteisiin ei ylletty. Tämä tuijotti vain numeroita ja uhosi, kuinka opiskelijoita kyllä riittäisi koko liuta täyttämään paikat.

Kun luetaan mukaan seudun toinenkin Gamestop-kauppa, tämän samaisen sankarin innoittamana on toteutettu jo neljä ulosmarssia vuoden sisään. Tähän asti ne eivät vain ole saaneet juurikaan huomiota.

Maurerin mukaan yrityksen tilanne estää sen kehittymisen ja kasvamisen. Taustavoimana pitäisi olla firmassa työskentelevien persoonien intohimo peliskeneä kohtaan, mutta porukka uupuu ja vaihtuu jatkuvalla syötöllä. Raporttia töykeistä ja kohtuuttomista pomoista tulee liikkeestä jos toisestakin.

Meemiosakkeet pitävät kuitenkin yllä kryptointoilevan Gamestopin menestystä. Maurier kertoi, kuinka tämä masentaa työntekijöitä. Heistä on inhottavaa, että sijoittajatkin pistävät rahansa firmaan, jonka ei välitä henkilökuntansa hyvinvoinnista.

Maurier ja hänen työtoverinsa totesivat, että niin paljon kuin he pelialasta pitävätkin, ei ole muuta mahdollisuutta kuin lähteä kävelemään.

“Tämä yritys kannustaa johtajia olemaan kauheita työntekijöilleen.”

Lähde: Kotaku Kansikuva: Gamestop / Reddit