SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Firaxisin hyvät ja huonot uutiset: suunnittelijalegenda lähtee, mutta suosikkipeli saa jatkoa
  • Saara
    R

Firaxisin hyvät ja huonot uutiset: suunnittelijalegenda lähtee, mutta suosikkipeli saa jatkoa

julkaistu: 22.02.2023 14:15

Advertisement

Pelisuunnittelija Jake Solomon on ilmoittanut jättävänsä Firaxis Gamesin tehtyään firmassa yli kahden vuosikymmenen mittaisen uran. Solomonin aikaansaannoksiin kuuluvat ysärilegendan uudelleenversiointi XCOM: Enemy Unknown sekä sen jatko-osa. Viimeisimpänä hän ohjasi Marvel-peli Midnight Sunsin. Rakastetun tekijän lähtöuutista pehmittääkseen Firaxis paljasti samaan syssyyn iloisia uutisia: Civilization-sarja tulee saamaan jatkoa.

Pelitalon operatiivisena johtajana työskennellyt Heather Hazen on ylennetty nyt studiopäälliköksi korvaten 25 vuotta ahkeroineen Steve Martinin. Hazen työskenteli aikoinaan Popcapin lippulaivapelien parissa ja sittemmin Fortniten vastaavana tuottajana. Firaxisin leivissä hän on kolmatta vuotta ja hyvin innoissaan päästessään tarttumaan legendaarisen Civilizationin kehittämistyöhön.

– Olen onnekas saadessani työskennellä alamme parhaiden kehittäjien kanssa, ja meillä on suunnitelmia viedä Civilization-franchising jänniin uusiin ulottuvuuksiin miljoonia pelaajia varten ympäri maailmaa. Lisäksi edistämme Marvel’s Midnightia jatkossakin julkaisun jälkeisellä sisällöllä sekä etsimme uusia luovia projekteja tiimeillemme, Hazen paljastaa.

Sarjan kuudennen osan pääsuunnittelija ja todellinen Civ-veteraani Ed Beach tulee johtamaan uuttakin projektia. Civilization VI oli yli 65 miljoonalla kappaleella sarjan myydyin osa.

Sid Meier kuuluu Firaxisin perustajiin ja avainhenkilöihin ja hän on kaikista tunnetuin juuri Civilization-pelien luojana. Kruununjalokiven pariin palaaminen ei ole mikään ihme senkään vuoksi, kun niin olennainen tietotaituri kuin Solomon lähtee pois.

Someilmoituksissaan Solomon itse on ilmaissut kiitollisuutensa ajastaan Firaxisilla, jossa hän pääsi toteuttamaan unelmiaan.

– Olen kiitollinen Sidille, ennen kaikkea hänen opistaan. Jos milloinkaan olen puoliksi niin hyvä kuin hän, olen tuplasti niin hyvä kuin nyt. Olen kiitollinen Firaxis-tiimitovereilleni, entisille ja nykyisille, unelmien toteuttamisesta. Aitoa rakkautta ja kiitollisuutta. Teimme tosi hyviä juttuja yhdessä.

Seuravaksi Solomonilla on uusia unelmia jahdattaviksi, joten hänestä kyllä kuullaan vielä.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Firaxis