SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
FinnRuns Winter 2023 -speedruntapahtuma alkaa tänään
  • Juuso
    Syngelmä

FinnRuns Winter 2023 -speedruntapahtuma alkaa tänään

julkaistu: 05.01.2023 12:33

Jyväskylässä järjestetään FinnRuns Winter 2023 -speedruntapahtuma viikonloppuna. Tapahtumassa kerätään varoja saimaannorppien suojelutyön hyväksi WWF Suomelle. Tapahtuma alkaa tänään ja päättyy sunnuntaina.

Lahjoittamaan saimaannorppien hyväksi pääset täältä.

Speedrun on pelaamismuoto, jossa tavoitteena on läpäistä peli tai muu asetettu tavoite mahdollisimman nopeasti. Yleisin tavoite on niin sanottu “any%”, mikä tarkoittaa sitä, että peli läpäistään mahdollisimman nopeasti erilaisia kikkoja, bugeja ja glitchejä käyttäen.

FinnRuns Winter 2023 -speedruntapahtuman aloittaa milleniaalien suosikkipartypeli, kun torstaina kello 15 pelataan kaksinpelinä Crash Bandicoot -pelisarjan partypeli Crash Bash. Heti tämän jälkeen päästään nauttimaan kansainvälisestä huippupelaamisesta, kun maailman parhaisiin Jak and Daxter -pelisarjan pelaajiin kuuluva tanskalainen ThaRixer pelaa pelisarjan kolmannen osan mahdollisimman nopeasti. Ainoa sääntö on, että hän ei saa mennä pelikartan ulkopuolelle. ThaRixer hoitaa pelaamisen ja Suomen Jak-yhteisön jäsenet hoitavat juontamisen.

Tapahtumassa nähdään näiden kahden pelin lisäksi muun muassa Mario Kart 8 Deluxe, Finnish Army Simulator, Batman Arkham Asylum, Cuphead ja tapahtuman kruunaava Sly 2: Konnakopla, suomidubeilla tietenkin.

Tapahtuman aikataulun voit tarkistaa täältä

Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun GamePit Pro -tiloissa. FinnRuns -speedruntapahtumia on järjestetty vuodesta 2014.

Suomen speedrunyhdistys FinnRuns ry on järjestänyt muun muassa Super Mario Bros. 3 -suomenmestaruuskilpailut YLE:llä.

FinnRuns Winter 2023 -lähetystä pääset katsomaan suorana yhdistyksen Twitch-kanavalla torstaina kello 15 alkaen. Kanavalle pääset tästä.

Lähde: FinnRuns | Kuva: Sucker Punch