SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Fani menehtyi ehtimättä pelata Starfieldiä – Kehittäjältä koskettava ele
  • Saara
    R

Fani menehtyi ehtimättä pelata Starfieldiä – Kehittäjältä koskettava ele

julkaistu: 18.09.2023 10:52

Pelinkehittäjä Bethesda lisäsi Starfieldiin sydämellisen viestin kunnioittaakseen pitkäaikaista faniaan, joka menehtyi hiljattain syöpään.

On sangen yleistä, että kehittäjät lisäävät luomuksiinsa easter egg -ylläreitä, mutta toiset niistä ovat koskettavampia kuin toiset. Nyt eräs piiloviesti on kerännyt Starfield-pelaajien sympatiat. Fani nimeltä Alex Hay ehti menehtyä ennen odotetun pelin julkaisua, mutta Bethesda ikuisti hänet liikuttavaan viestiin avaruudessa.

Tähtimerestä voi löytää sanat, jonka Bethesda on sinne jättänyt Hayn puolesta, ja jotka ovat kirvoittaneet fanien kyyneleet:

Kuva: Bethesda

 

– Kaikille ystävilleni ja kanssaseikkailijoilleni. Olen aina kanssanne, tuolla tähtitaivaalla. Ikuista rakkautta. Alex Hay.

Maaliskuussa Hay kirjoitti Starfield-subredditissä seuranneensa pelin kehitystä pitkään, mutta ei uskonut saavansa koskaan pelata sitä sairautensa takia. Hän oletti menehtyvänsä keuhkosyöpään ennen pelin julkaisupäivää. Viesti keräsi runsaasti “parane pian” -toivotuksia ja tuen osoituksia.

Won’t get to play it 🙁
byu/Mralexhay inStarfield

Valitettavasti Hay oli oikeassa: vielä samassa kuussa hänen ystävänsä raportoi kuolemasta yhteisölle. Samalla tämä uteli Bethesdan kiinnostuksesta toteuttaa peliin jonkinlainen muistoele.

– Jos joku Bethesdalta haluaisi laittaa hänet Starfieldiin tai ES-peliin [Elder Scrolls], ottakaa ihmeessä yhteyttä, hän kirjoitti.

35-vuotias Alex Hay oli pelaaja luihin ja ytimiin. Ystävänsä mukaan hän oli suorittanut Hogwarts Legacyn läpi ja viettänyt tuhansia tunteja Oblivionissa, Skyrimissä, Fallout-peleissä ja monissa muissa. Luova ja lahjakas heppu oli myös kehittänyt useita sovelluksia, kuten puhelimen työkaluja hallinnoivan Toolbox Pron.

Betheshan pelejä hän oli diggaillut jo pitkään, ja Starfieldissä hänen muistonsa säilyy.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Bethesda