SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Fani halusi paljastaa toksisimman peliyhteisön – toikin esiin jotakin muuta?
  • Saara
    R

Fani halusi paljastaa toksisimman peliyhteisön – toikin esiin jotakin muuta?

julkaistu: 04.07.2023 21:00

Myrkyllinen käyttäytyminen ja kielenkäyttö ovat valitettavan vakiintunutta kulttuuria useissa peliyhteisöissä. Eräs Reddit-käyttäjä halusi selvittää omin keinoin, millä pelillä on kaikkein toksisin fanikunta, ja sai aikaan pienen kalabaliikin.

Nickelnerd-niminen käyttäjä kävi läpi eri pelien keskusteluja ja julkaisi pikku tutkimuksensa tulokset Apex Legendsin subredditissä. Vaikka julkaisu on sittemmin poistettu, selvityksen tulokset näkyvät kuvakaappauksessa:

Toksisimmat videopeliyhteisöt negatiivistunnelmaisten viestien osuuden perusteella. Kuva: r/ApexLegends / Nickelnerd

Tulosten mukaan Apex Legends hallitsee myrkyllisyydellään, kun peräti 31 %:ssa viesteistä on negatiivinen pohjavire. Yllättäen Respawnin battle royale ylittää jopa maineikkaat League of Legendsin ja Warzonen. Vaikka kymmenen kärki käsittää lähinnä e-urheilussakin suosittuja kilpailullisia pelejä, Counter-Strikea ei näy koko listalla. Se jos jokin herättää kysymyksiä.

Listaus saikin aikaan runsaasti äkäisiä kommentteja Apex Legendsin pelaajilta. He kyseenalaistivat koko selvityksen perusteettomana ja tiettyyn yhteisöön kohdistettuna.

Comment
by u/DesperateHousehusban from discussion #1 Baby!💪
in apexlegends

Jotkut kommentoijat huomauttivat, ettei lista oikeastaan perustu myrkyllisyyteen itse pelissä, vaan pikemminkin siihen, kuinka paljon kritiikkiä peli saa omassa Reddit-keskusteluryhmässään. He ovatkin Nickelnerdin metodin perusteella aivan oikeassa. Silloin Apexin sijoittuminen kärkipaikalle käy myös järjeen.

Comment
by u/A1sauc3d from discussion #1 Baby!💪
in apexlegends

Selvityksen otsikko ja materiaali tuloksineen kertovat siis hieman eri asioista, mitä Apex-fanit oikeutetusti kritisoivat. Toisin kuin vaikkapa CS:GO, Apex herättää suosiostaan huolimatta paljon valitusta puutteistaan.

Kaudella 17 Respawn lupasi merkittäviä muutoksia peliin. Näihin muutoksiin kuuluivat uusi matchmaking-järjestelmä, tasapuoliset pääsymaksut kaikille tasoille ja mukautetut pistearvot. Tarkoituksena oli edistää selviytymistä ja asettaa aulan yläosaan sijoittuminen etusijalle.

Valitettavasti uudistukset ovat johtaneet epätoivottuihin seurauksiin. Pelaajat ovat löytäneet tapoja käyttää järjestelmää hyväkseen piiloutumalla tai välttelemällä taisteluita. Niinpä monet striimaajat ja katsojat pitävät 17. kautta Apex Legendsin tähän asti tylsimpänä.

Selvitys paljasti siis toksisimman yhteisön sijasta ehkä turhautuneimman. Sen sijaan Zelda– ja Pokémon-pelien sekä Animal Crossingin pelaajat vaikuttavat verrattain tyytyväisiltä pelikokemuksiinsa.

Lähde: Fragster Kansikuva: Respawn Entertainment