SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Epic Games tyrmää tiukasti huhut bannikaupasta
  • Saara
    R

Epic Games tyrmää tiukasti huhut bannikaupasta

julkaistu: 19.09.2022 22:36

Jättimenestystä vuodesta toiseen nauttiva Fortnite saa vastapainoksi osakseen säännöllisesti myös huijaamiseen liittyviä ongelmia. Jopa kilpailullisen Fortniten parista on äkätty hakkereita, joiden bannaaminen on kerännyt runsaasti huomiota.

Toisaalta esimerkiksi viime keväänä sveitsiläinen ammattilaispelaaja Noahreyli ehti saada pelikiellon perättömiksi osoittautuneiden syytösten ansiosta.

Nyt yhteisön uusin skandaali liittyy ammattipelaajiin, joiden väitetään maksavan Epic Gamesille, jotta vastustajat eliminoitaisiin banneilla. Lisäksi heidän syytetään myös ostavan omat porttikieltonsa mitätöidyiksi.

Nimimerkki CatGamerOP:n jakama kiusallinen dokumentti käsittää 63 sivua paljastuksia Twitter- ja Discord-kuvakaappauksineen. Tiedoston sisällön mukaan Epicillä jaeltaisiin ja poisteltaisiin porttikieltoja mielivaltaisesti useiden eurooppalaisten pelaajien hyväksi.

Kehittäjäfirma itse tietenkin tyrmää dokumentin täysin.

– Nämä väitteet ovat yksiselitteisesti vääriä. Otamme kaikki väitteet epäeettisestä käytöksestä vakavasti ja tutkimme nämä väitteet sisäisesti uhka-analytiikkamme ja kilpajoukkueidemme kanssa, vannottiin Fortnite Competitive -tilin twiitissä.

Jotkut yhteisössä kyseenalaistivat sen, miksi Epic edes ottaa moisen paljastelun kuuleviin korviinsa, mutta dokumentin raivokas vastustus toisaalta kelvannee useimmille ikävän tapauksen lopputulemaksi.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Epic Games