SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Ei perintöpelejä: Steam-tilin testamenttaus jälkipolville ei käy päinsä
  • Saara
    R

Ei perintöpelejä: Steam-tilin testamenttaus jälkipolville ei käy päinsä

julkaistu: 28.05.2024 16:00

Jos toivoit, että gamer-mummosi testamenttaa sinulle Steam-tilinsä, unohda koko juttu. Edesmennyt ei pelikirjastollaan tee enää mitään, muttei Valven sääntöjen mukaan saa jättää sitä perikunnan lohduksikaan.

– Ei ole suunnitelmissa kuolla lähiaikoina, mutta sitten kun kuolen, voisiko Steam-tilin omistajuuden siirtää testamentilla? kysyi eräs utelias Steamin tuesta.

Nimimerkillä delete12345 operoiva käyttäjä jakoi saamansa vastauksen ResetEra-foorumilla, ja se kuului näin:

– Valitettavasti Steam-tilit ja pelit eivät ole siirrettävissä. Steamin tuki ei voi antaa kenellekään muulle pääsyä tiliin tai liittää sen sisältöä toiseen tiliin. Olen pahoillani, mutta Steam-tiliäsi ei voida siirtää testamentilla.

Toki gamer-mummokin osaisi raapustaa käyttäjänimen ja salasanan kirjelapulle perillisten löydettäväksi, mutta kun tämäkin on väärin.

– Et saa paljastaa, jakaa tai muutoin sallia muiden käyttää salasanaasi tai tiliäsi, ellei Valve ole antanut siihen erikseen lupaa, lukee Steamin käyttäjäsopimuksessa.

Heti perään todetaan, että moinen toiminta rikkoisi kyseistä salassapitolauseketta.

Eri asia on, kuinka Steamin päässä huomataan, että pelit ne vain jatkuvat, vaikka tilin omistajan oikean elämän HP meni nollille. Eräs kommentoija ResetEra-sivustolla ehdotti, että Steam voisi rutiinilla sulkea kaikki satavuotiaat tilit.

Omaisuus pelitilillä voi olla rahallisesti todella arvokasta, joten digitaalisen omaisuuden hallinnoinnin kannalta kysymys herättää ymmärrettävästi keskustelua.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Steam / dgim-studio / Freepik