SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Pelinkehittäjä käytti lahjoittajien rahat Teslaan ja kryptovaluuttaan
  • Toimitus

Pelinkehittäjä käytti lahjoittajien rahat Teslaan ja kryptovaluuttaan

julkaistu: 17.02.2022 15:59

Indie-peliprojekti TitanReach on edennyt kriisistä toiseen siitä saakka, kun pelin kehittämistä varten aloitettiin rahankerääminen Kickstarter sivuston kautta vuonna 2020. Nyt vaikuttaa siltä, että pelinkehittäjä on jättänyt pelin edistämisen sikseen ja käyttänyt saamansa rahat kryptorahalla uhkapelaamiseen ja Tesla-auton ostamiseen, kertoo PCGamer.

TitanReachista piti tulla klassikkopeli Runescapen kaltainen massiivinen moninpeli. Kehittäjä Square Root Studios ei kuitenkaan saanut kasaan 430 000 dollarin rahankeräystavoitettaan Kickstarterin kautta, joten huolimatta siitä, että peli oli edennyt jo Early Access- vaiheeseen, oli laitettava pillit pussiin elokuussa 2021.

Vain kuukausi myöhemmin pelin pääkehittäjä, nimimerkki Unravel, ilmoitti että nimetön enkelisijoittaja olisi antanut rahat sitä varten, että kehitys voisi jatkua.

Lopulta viime viikolla pelin kehittämisen ilmoitettiin päättyvän jälleen. Unravel kertoi syyksi pelin Discord-serverillä, että rahat projektiin olivat ehtyneet ja harmitteli, että nyt peliin ei saada lisättyä mukaan suunniteltua NFT-ominaisuutta.

Kehityksen yllättävä päättyminen uudelleen ja uudelleen sekä yllättävä paljastus kiistellyistä lohkoketjuista osana pelin kehityssuunnitelmaa sai osakseen vastareaktioita ja tyrmistystä pelinkehittäjiä kohtaan. Pelaajat olivat syystäkin harmissaan, kun monet olivat peliä odottaneet ja sitä varten rahaa Unravelille ja kumppaneille lahjoittaneet.

Vastauksena yhteisön reaktioon pelinkehittäjä Square Root on sulkenut Discord serverinsä, pelin internetsivun ja kaikki sosiaalisen median kanavansa.

Soppa kuitenkin syveni entisestään.

Youtube-kanava KiraTV julkaisi videon, jossa väitetään aiemmin mainitun enkelisijoittajan jättäytyneen pois projektista sen jälkeen, kun hänelle oli paljastunut pääkehittäjä Unravelin käyttäneen satojatuhansia dollareita lahjoitettuja varoja epäonnistuneisiin kryptosijoituksiin ja Teslan ostamiseen. Todisteena väitteille videolla on julkaistu näyttökuvia Discord-keskusteluista.

Pelinkehittäjät ja Unravel ovat kadonneet maan alle ja eivät toistaiseksi ole kommentoineet tapausta.

Kuva: Square Root.