SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
E-urheilija sai aivohalvauksen – tunnetut striimaajat ja yhteisö keräävät rahaa leikkaukseen
  • Saara
    R

E-urheilija sai aivohalvauksen – tunnetut striimaajat ja yhteisö keräävät rahaa leikkaukseen

julkaistu: 22.06.2022 17:00

E-urheilu- ja videopeliyhteisö on näyttänyt voimansa auttaakseen Super Smash Bros -pelaaja Kashan “ChillinDude” Khania tämän saatua aivohalvauksen. Veljen perustamalle varainkeruutilille kerätään rahaa hänen hoitamisekseen kuntoon.

ChillinDuden veli Burhan Khan kertoo GoFundMe-sivustolla, kuinka tapahtuman etenivät muutama viikko sitten. Perhe ei ollut kuullut pelaajasta muutamaan päivään, eikä yhteydenottoihin kuulunut vastausta, joten lähellä asuvat kaverit hälytettiin tarkastamaan tilanne. He löysivätkin toverinsa täysin toimintakyvyttömänä ja reagoimattomana.

Ensihoitajien saavuttua selvisi, että ChillinDude oli saanut keskivaikean aivohalvauksen, joka johtui levinneen polvitulehduksen aiheuttamasta tukkeumasta sydämessä.

Velipoika vakuuttaa, että pelaajan toipuminen kohtauksesta on lähtenyt etenemään niin motoriikan kuin puheenkin osalta. Hän kertoo kuitenkin, että sydämelle aiheutui peruuttamatonta vahinkoa, jonka korjaamiseksi on tehtävä avosydänleikkaus.

ChillinDuden vakuutus ei kata koko leikkausoperaatiota, joten veli pisti pystyyn GoFundMe-keräyksen toivoen sitä kautta rahoitusta leikkaukseen ja kuntoutukseen.

11. kesäkuuta Twitterissä jaettu keräys aktivoi yhteisön nopeasti, ja jo ensimmäisenä päivänä potti ylitti 100 000 dollarin rajapyykin. Team Liquidin Juan “Hungrybox” Debiedma ja monet muut Smash-skenen suuret nimet lupasivat tukensa ChillinDudelle. Smash-veteraani Joseph “Mang0” Marquez lupasi järjestää varainkeruutapahtuman palattuaan Battle of BC Smash -turnauksesta Vancouverista.

Varainkeruu on saanut tukea myös Smash-piirien tuolta puolen, kun suoratoistojättiläiset Tyler “Ninja” Blevins ja Ludwig Ahgren lahjoittivat kymppitonnikaupalla tuohta.

Tällä hetkellä rahaa on potissa lähes 250 000 dollaria.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Team Liquid