SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Cyberpunk 2077 kerää nyt miljoona pelaajaa päivässä
  • Saara
    R

Cyberpunk 2077 kerää nyt miljoona pelaajaa päivässä

julkaistu: 25.09.2022 15:25

Lähes kaksi vuotta takkuilevan julkaisunsa jälkeen Cyberpunk 2077 saattaa vuhdoin olla kohtaamassa kulta-aikansa. Kehittäjänsä CD Projektin mukaan räiskintäpeli on tällä viikolla päivittäin kerännyt ainakin miljoona pelaajaa, niin uusia kuin vanhoja.

Noin isot luvut on toki kerätty monelta alustalta, mutta kasvun näkee pelkkiä Steam-lukujakin tuijottamalla. Keskimääräinen samanaikaisten pelaajien määrä on yli tuplaantunut viime kuusta: elokuun luku oli reilut kymmenentuhatta, nyt viimeisen 30 päivän mittaan 22 911. Huippumäärä oli viime mittauksessa lähes 90 tuhatta, kun elokuussa päästiin vajaaseen 20 tuhanteen.

Alkuaikoinaan Cyberpunk 2077 veti reippaat 300 000 samanaikaista pelaajaa ja huippuhetkenään jopa yli 800 000 joulukuussa 2020. Noihin lukemiin nähden nykyinen menestys näyttää vaatimattomalta, mutta ovat ne silti parhaita pelaajamääriä sitten toissa talvena alkaneen alhon, kun peli häipyi PlayStation Storesta kokonaan puoleksi vuodeksi.

Eräs ilmeinen syy nykyiseen kasvaneeseen kiinnostukseen piilee Netflixin Cyberpunk: Edgerunners -sarjassa. Anime on ollut menestys niin yleisön kuin kriitikoidenkin silmissä, ja PC Gamerin Wes Fenlon esimerkiksi intoutui sarjan myötä antamaan pelillekin uuden mahdollisuuden.

CD Projektille on aiemminkin käynyt niin onnellisesti, että heidän pelinsä suosio kokee uuden kasvun suoratoistopalvelun tartuttua siihen. The Witcher 3: Wild Hunt rikkoi tammikuussa 2020 sadantuhannen samanaikaisen pelaajan rajan. Pelin julkaisusta oli siinä vaiheessa kulunut lähemmäs viisi vuotta, mutta tuore Netflix-sarja aiheutti renessanssin.

Ei kaikki ole tietenkään Netflixin ansiota. Viime aikoina Cyberpunk 2077 on myös parantunut hurjasti, kun siihen on tuotu useita päivityksiä korjaamaan bugeja ja lisäämään vaihtoehtoja, kuten transmog-järjestelmän. Peli alkaa olla siinä kuosissa, jossa sen olisi toivottu olevan jo pari vuotta sitten.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: CD Projekt