SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
CS:GO-yhteisö suree: rakastettu pelaaja ja tienraivaaja menehtyi
  • Saara
    R

CS:GO-yhteisö suree: rakastettu pelaaja ja tienraivaaja menehtyi

julkaistu: 31.05.2023 16:42

Counter-Strike: Global Offensive -yhteisön sydämet särkyivät viikonloppuna, kun Sharon “ShazZ” Waisonin kerrottiin menehtyneen.

Vain 31-vuotiaan ShazZin kuolinsyytä ei ole julkistettu, mutta eteläafrikkalainen CS:GO-tähti oli kamppaillut lukuisten terveysongelmien kanssa jo vuosikausia. Äskettäin hän sairastui koronaan, joka aiheutti hänelle hankaluuksia munuaisten vajaatoiminnan vaatiman dialyysin kanssa. Säännöllisen dialyysihoidon hän oli aloittanut jo vuonna 2017, kun punahukka-niminen autoimmuunitauti kävi hänen omien elimiensä kimppuun.

Murheen murtama CS:GO-skene muistaa lahjakkaan pelaajan voiman ja päättäväisyyden. Entiset joukkuetoverit ja muut ystävät kilpapelipiireistä ovat kutsuneet häntä taistelijaksi, joka oli myös uskollinen ystävä ja reistailevasta terveydentilasta huolimatta väsymätön stereotypioiden murskaaja.

Kyvykäs FPS-pelaaja aloitti ammattilaisuransa vuonna 2015 Team Karman riveissä. Tuolloin tiimi nappasi kultaa Copenhagen Games -turnauksesta, mikä oli eteläafrikkalaiselle joukkueelle harvinaista.

Taitava ja pelottoman päättäväinen ShazZ oli monen silmätikku, etenkin kun hän pelasi sekajoukkueissa usein turnauksen ainoana naisena. Hän kuitenkin nousi Etelä-Afrikan CS-skenen kärkipelaajaksi mittelemään tunnetuimpia joukkueita vastaan.

CS:GO:n ilmapiiri mielletään yhä jokseenkin tukalaksi naisille, mutta ShazZ oli yksi uranuurtajista kohti parannusta. Rohkeudellaan hän raivasi tietä muille lahjakkaille naispelaajille, eikä perääntynyt edes sairastellessaan.

ShazZ päätti kilpapelaajan uransa pari vuotta sitten, mutta jätti tärkeän muiston.

– Olen saavuttanut pelaamisella asioita, joita en koskaan uskonut voivani tehdä. Olen saanut ruksittua asioita bucket-listaltani, ja vaikka tämä saattaa kuulostaa kliseeltä, olen jopa löytänyt rakkauden pelaamisen kautta, ShazZ kertoi tuolloin. Hänen kumppaninsa oli Goliath Gamingin Nico “Dweezil” Devonport.

– Pelaaminen on pelastanut henkeni, enkä tule koskaan unohtamaan sitä.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: TechGirlZA / Twitter