SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
CS:GO-legenda nousi Twitchin ykkösstriimaajaksi – Jopa xQc jäi taakse
  • Niko
    Nikkilä

CS:GO-legenda nousi Twitchin ykkösstriimaajaksi – Jopa xQc jäi taakse

julkaistu: 09.12.2022 12:02

Viime kuussa pidetty Rio de Janeiron Major-turnaus nosti brasilian CS:GO-skenen valokeilan keskukseen. Etenkin kotiyleisö näytti olevan täysissä säpinöissä brasilialaisjoukkueita kannustaessaan.

Turnauksella on näennäisesti ollut vaikutusta myös muualla. Striimauspalvelu Twitchin dataa keräävän Sullygnome-sivuston mukaan brasilialainen Alexandre “gAuLeS” Borba on noussut katselutuntiensa perusteella sivuston suosituimmaksi striimaajaksi.

Borba pelasi vuosina 2001-2007 g3nerationX:n CS:GO-joukkueessa, ja siirtyi tämän jälkeen mibr:n pelaajaksi ja myöhemmin valmentajaksi. Nykyään hän työskentelee striimaamisen lisäksi CS:GO-analyytikkona ja -kommentaattorina.

Borban Twitch-kanavan katselutunnit jättivät helposti jälkeensä syyskuussa ykkössijaa pitäneen, nyttemmin kolmossijalla seisovan Félix “xQc“Lengyelin; 20 943 463 vs 14 254 381 katselutuntia. Myös listauksen toiseksi yltäneeseen, 18 571 111 katselutuntia keränneen ESL:n CS:GO-kanavaan on reilusti väliä.

Lokakuussa katselutuntien ykkössijaa hallitsi League of Legendsin MM-turnauksen avulla Riot Games. Borba oli jo tällöin katselutunneillaan listan toisena.

Katselutuntien lisäksi Borba keräsi myös kiitettävän määrän keskimääräiskatsojia ja huikean katsojahuipun. Kanavan keskimääräinen katsojamäärä kasvoi 39,9 prosentilla 29 199:ään, ja katsojahuippu 54 prosentilla 534 528:aan.

Erityisen vaikuttavaksi saavutuksesta tekee se, että Borba striimaa englannin sijasta portugaliksi. Viime kuun Twitch-listaus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Sullygnome Kuvalähde: Valve