SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Britanniasta tyrmäys Activision Blizzardia havittelevalle Microsoftille
  • Saara
    R

Britanniasta tyrmäys Activision Blizzardia havittelevalle Microsoftille

julkaistu: 28.04.2023 20:33

Microsoftin aikeet ostaa Activision Blizzard ovat kilpistyneet Ison-Britannian kilpailua ja markkinoita sääntelevän viranomaisen päätökseen. Yritys ei tätä purematta niele.

Videopelialalle historiallisen suuressa ratkaisussa Competition and Markets Authority (CMA) totesi, ettei hyväksy 69 miljardin dollarin ehdotettua kauppaa. Merkittävimpänä esteenä nähtiin Microsoftin ennestään vahva asema pilvipelaamissektorilla.

– Microsoft hallitsee jo arviolta 60-70 prosenttia globaaleista pilvipelipalveluista, joissa sillä on muitakin tärkeitä vahvuuksia, kuten Xboxin omistaminen, johtava PC-käyttöjärjestelmä (Windows) ja globaali pilvipalveluinfrastruktuuri (Azure ja Xbox Cloud Gaming), perustellaan Britannian hallituksen sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Kauppa vahvistaisi Microsoftin asemaa markkinoilla antamalla sille hallinnan Call of Dutyn, Overwatchin ja World of Warcraftin kaltaisista pelijäteistä. CMA on saanut nähtävilleen todisteita, että ilman fuusiota Activision itse alkaisi tarjota pelejä pilvipalveluissa lähitulevaisuudessa.

Microsoft on jo ilmoittanut aikovansa valittaa päätöksestä. Yhtiön mukaan yritysostoon on sitouduttu ja CMA:n päätös on kampitus teknologian innovoinnille ja investoinnille.

Myös Activision kertoo pyrkivänsä raivokkaasti kumoamaan ratkaisun.

Tulevaisuudessa selvinnee, mitä päätös tarkoittaa fuusiosuunnitelmille ja aiheesta käytävälle keskustelulle Britannian ulkopuolella.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Associated Press