SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Bannia Elden Ringille? Kiina kieltää useiden videopelien striimaamisen
  • Saara
    R

Bannia Elden Ringille? Kiina kieltää useiden videopelien striimaamisen

julkaistu: 19.04.2022 13:22

Kiina käy jatkuvaa taistelua lasten ja nuorten netti- ja peliriippuvuutta vastaan. Viime kuussa maan hallitus ilmoitti aikeistaan laajentaa alaikäisten verkkopelaamista koskevia rajoituksia myös suoratoistoon ja sosiaaliseen mediaan. Asiakirjaluonnokseen pyydettiin tuolloin julkista palautetta, ja nyt ainakin luvattomien videopelien striimauskielto vaikuttaisi olevan menossa läpi.

Kielto koskee pelejä, joita ei ole hyväksytty julkaistavaksi Kiinassa. Muualta maailmasta lähetettäviä peli- ja kilpalähetyksiä ei suinkaan katsota läpi sormien, vaan pelit on kerta kaikkiaan kielletty. Lisäksi hallitus kehottaa kainosti striimereitä käyttäytymään siivosti ja hyveellisesti: ei mitään vetonaula-hölmöilyä nettiin.

“Ongelmat, kuten suoratoistokaaos ja teini-ikäisten peliriippuvuus, ovat herättäneet laajaa huomiota yhteiskunnassa, ja on kiireellisesti ryhdyttävä tehokkaisiin toimenpiteisiin niiden sääntelemiseksi tiukasti”, lausuu hallitus.

Vaikka videopeleille vaaditaan virallinen hyväksyntä ennen Kiinan markkinoille pääsyä, hyväksymättömiä pelejä tulee usein vastaan Huyassa, DouYussa, BiliBilissä ja muilla vastaavilla alustoilla. Eräs tällainen on Elden Ring, joka on Kiinassakin saavuttanut mielettömän suuren suosion.

Niko Partnersin analyytikko Daniel Ahmad totesi Twitterissä, että lisenssiä vailla oleva Elden Ring saavutti jo ensimmäisen viikkonsa aikana 17,1 miljoonan kumulatiivisen katsojamäärän kiinalaisilla suoratoistoalustoilla. Näille striimeille tulee stoppi, jos uusi sääntö tulee voimaan.

Vain päivää ennen uusien määräysten julkistusta kiinalainen pelialan jättifirma Tencent ilmoitti itse ryhtyvänsä toimiin savustaakseen luvattomat ulkomaalaiset pelit ulos alustoiltaan. Onneksi Kiina sattui juuri pitkästä aikaa hyväksymään aimo tukun hyviä kiinalaisia pelejä…

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Future