SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Aprillipäivän hittipeliä jaettiin ilmaiseksi miljoonittain – maksullisena suosio jatkuu!
  • Saara
    R

Aprillipäivän hittipeliä jaettiin ilmaiseksi miljoonittain – maksullisena suosio jatkuu!

julkaistu: 13.04.2024 09:00

Ruotsalaisen Landfallin yllätysjulkaisu, kauhupeli Content Warning, on pysynyt suosittuna, vaikka muuttui maksulliseksi aprillipäivän jälkeen. Tuolloin julkaisupäivänä sitä jaettiin ilmaiseksi hulppeat kuusi miljoonaa kappaletta.

Yhtiön toimitusjohtajan Wilhelm Nylundin mukaan kokemus on ollut ainutlaatuinen. Peli julkaistiin ensimmäisen vuorokauden ajaksi ilmaisena, minkä jälkeen hintalappuun lätkäistiin kahdeksan dollaria tai 7,79 euroa. Reilut kuusi miljoonaa pelaajaa nappasi pelin omakseen ilmaisjakson aikana.

Pelin idea on kuljeskella ympäriinsä hämärässä maailmassa, jossa hahmojen naamat ovat perinteisiä hymiöitä, kuvata pelottavia tapahtumia ja kerätä videoilla suosiota SpöökTubessa.

Content Warningin menestys ei ollut täysi yllätys, sillä Landfallilla on tapana tehdä huumoripelejä, jotka leviävät viraaleiksi. Nylundin mukaan tiimi oli valmistautunut villitykseen, mutta yllättyi silti tilanteen nopeasta kehittymisestä. Kun peli muuttui maksulliseksi, sitä myytiin ensimmäisenä päivänä satatuhatta kappaletta ja seuraavana päivänä vielä neljänneksen enemmän. Viikossa myynti ylitti 700 000 kappaletta, ja peli pysyttelee yhä Steamin myydyimpien listalla.

Vaikka ilmaisjakso oli riski, Nylund näkee sen koituneen voitoksi. Tieto pelistä kiiri nopeasti eri some-alustoilla TikTokista YouTubeen, mikä loi käsityksen viraalista tässä ja nyt -ilmiöstä. Landfall aikoo seuraavaksi jatkaa Content Warningin kehitystä päivitysten muodossa, mutta työ jatkuu myös studion pääprojektin parissa: speedrunning-peli Haste: Broken Worlds on tulossa hamassa tulevaisuudessa.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Landfall