SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
“Aleksandrian kirjasto palaa” – Pokémon-fanien kohtaamispaikka suljettiin
  • Saara
    R

“Aleksandrian kirjasto palaa” – Pokémon-fanien kohtaamispaikka suljettiin

julkaistu: 26.03.2024 13:14

Pokémon-fanien suurin yhteisöhubi suljettiin yhtäkkiä piratismi-ilmoituksen seurauksena, jolloin vuosien työ ja luovuus valuivat kankkulan kaivoon. Relic Castle, joka on toiminut fanien kohtaamispaikkana vuodesta 2014, poistettiin verkosta. Yli 65 000 viestiä vuosikymmenen ajalta menetettiin, mikä on suuri isku vuosien varrella kasvaneelle yhteisölle.

Joku teki DMCA-kantelun The Pokémon Company Internationalin puolesta. Ilmoitus kohdistui koko sivustoon, koska siellä oli käytetty laittomia kopioita tekijänoikeudella suojatusta materiaalista. Tämä on poikkeuksellista, sillä yleensä ilmoitukset kohdistuvat yksittäisiin peleihin tai tiedostoihin. Relic Castle itsessään ei kuitenkaan koskaan rohkaissut Pokémon-julkaisujen emulointiin, vaan toimi voittoa tavoittelemattomana foorumina, jolla intohimoiset fanit voisivat jakaa luomuksiaan.

Vaikka 20 000 käyttäjän verkkosivusto suljettiin, osa sisällöstä on edelleen nähtävissä Wayback Machine -arkiston kautta. Ylläpitotiimille lähetettiin myös varmuuskopiot etukäteen. Lisäksi yhteisön Discord-kanava jatkaa toimintaansa, vaikkakin sivuston foorumin menetys on kova tälli keskustelijoille.

– Kiitos kaikille, että olitte mukana tämän vuosikymmenen, ja kiitos, että teitte Relic Castlesta niin upean ja elämää mullistavan kuin se osalle meistä oli, Relic Castlen tiimi toivotti yhteisölle X-tiedotteessaan.

Faniprojektit toden totta poikivat joillekin jopa uran, ja lukuisat saivat sivstolta uusia ystäviä.

– Liioitellen tämä on kuin fanipelien Aleksandrian kirjasto palaisi, kommentoi Pokémon Sea & Sky -fanipelin tekijä X:ssä.

Relic Castlen yllättävä sulku ja muut vastaavat tapaukset ovat virittäneet keskustelua fanien luomaan sisältöön liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä. Toisessa vaakakupissa on yhteisöjen vaalima fanikulttuuri, joka on vaarassa, sillä toisessa vaappuu jättifirma oikeuksineen.

Lähde: Dot Esports Kansikuva: Relic Castle / Wayback Machine