SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
“Aivan täysi paskamyrsky” — Life By Youn kehittäjä kertoo pelikehityksen suurista ongelmista
  • Juuso
    Syngelmä

“Aivan täysi paskamyrsky” — Life By Youn kehittäjä kertoo pelikehityksen suurista ongelmista

julkaistu: 24.06.2024 13:00

Suositun elämäsimulaattori The Simsin kilpailijaksi hypetetty ja odotettu Life By You peruttiin vastikään lukuisten lykkäysten jälkeen.

Peliä kehitti Paradox Interactive. Nyt yksi firman pelinkehittäjistä, William Delventhal,  avautuu Life By Youn kehitykseen liittyvistä ongelmista Dexertolle.

Delventhal sai lähteä firmasta epäonnistuneen peliprojektin päätteeksi. Asiasta hän kuuli ensimmäisenä median edustajilta.

— Ilmoitan murtuneena, että jälleen yksi peleistäni on peruttu. Minut on irtisanottu. Tämä oli todellinen paskamyrsky, Delventhal kirjoittaa LinkedIn-profiilissaan.

Delventhalin sanojen mukaan Life By Youn kehitystiimi eteni projektissaan “äärimmäisen hyvin”. Kehitystiimi yritti vakuuttaa Paradox Interactiven johtoporrasta siitä, että peli tulisi julkaista ilman enempiä lykkäämisiä.

Yhtiön toimitusjohtaja Mattias Lilja näytti projektille tässä vaiheessa vihreää valoa. Life By Youn julkaisupäivä sovittiin kahden viikon päähän.

Kun Delventhal ja muut kehittäjät esittelivät omasta mielestään valmista ja laadukasta lopputulosta kahden viikon jälkeen, Lilja oli lopputuloksesta eri mieltä.

Hänen mielestään jotkin tärkeät osa-alueet ontuivat vielä pahasti. Lopulta hän ei uskonut enää projektiin, koska näkemykset lopputuloksesta ja jatkosta erosivat niin pahasti Delventhalin ja Liljan välillä.

Lilja on luvannut selvittää perinpohjaisesti mikä kehityksessä meni niin pahasti pieleen, jotta vastaavanlaisilta tilanteilta vältyttäisiin jatkossa.

Lähde: Dexerto | Kuva: Paradox Interactive