SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
13-vuotias pelasi Tetristä niin pitkälle, että peli meni jumiin
  • Saara
    R

13-vuotias pelasi Tetristä niin pitkälle, että peli meni jumiin

julkaistu: 05.01.2024 06:00

Ennen muinoin videopeleillä ei tavannut olla loppua. Pac-Manin ja Donkey Kongin kaltaisia kolikkopelejä oli tarkoitus hakata loputtomiin eli käytännössä niin kauan kuin hupia tai kilisevää riitti. Näin myös Tetriksessä, jossa tasoa 29 pidettiin pitkään korkeimpana mahdollisena saavutuksena.

Niinpä huippusuorituksia varten on täytynyt määritellä tavoitteet. Klassisen palikkapelin nopeus kiihtyy tasolla 29 niin suureksi, että useimmat pelaajat putoavat kärryiltä. Sitäkin pidemmälle on päästy jo pitkään, mutta nyt yhdysvaltalainen poika ylsi suoritukseen, jonka katsotaan käytännössä tarkoittavan Tetriksen läpäisyä.

Willis Gibson, netissä Blue Scuti, on vasta 13-vuotias, mutta Tetristä hän on pelannut ammattimaisesti jo jonkin aikaa. Hänellä on Youtube-kanava, joka sisältää NES Tetris -quickplay-videoita, joissa hän etenee tasoilla murskaten omia ennätyksiään.

Hänen viimeisin videonsa tekee pelihistoriaa. Blue Scuti päihittää koko NES Tetriksen aiheuttamalla pelin kaatumisen tietyissä olosuhteissa. Hän pakottaa pelin saavuttamaan kill screenin, jossa muisti loppuu ja peli menee juntturaan.

Kukaan ihminen ei tiettävästi ole aiemmin kyennyt samaan; tekoäly teki sen pari kolme vuotta sitten. Nintendo julkaisi pelin vuonna 1989.

Blue Scutia motivoi havainto, että hän ylsi lähes maailmanmestaruustuloksen tasolle. Mikseipä hän olisi hionut omia taitojaan vielä hieman parempaan suoritukseen?

Lähde: Dexerto Kansikuva: Blue Scuti