SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Yllätysnimet ulkona ja legendat jatkoon – Tässä ovat kaikki CS:GO-majoreille edenneet joukkueet
  • Perttu
    Leinonen

Yllätysnimet ulkona ja legendat jatkoon – Tässä ovat kaikki CS:GO-majoreille edenneet joukkueet

julkaistu: 10.10.2022 10:36

IEM Road to Rio Major-karsinnat saatiin päätökseen eilen sunnuntaina. Rio de Janeirossa järjestettävien Majoreiden 24 joukkuetta ovat nyt selvillä. Turnaus alkaa 31. päivä lokakuuta Challenger-stagella ja uusi mestari on selvillä 13. marraskuuta. Karsinnat tarjoilivat parastaan ja monia huikeita otteluita, jotka olivat täynnä jännitystä. Karsinnoissa nähtiin myös rutkasti yllätyksiä ja moni suurjoukkue jäi tällä kertaa rannalle CS:n arvostetuimmasta turnauksesta.

Eurooppa

Euroopan karsinnat pelattiin kahdessa 16 joukkueen lohkossa Maltalla, joissa molemmissa oli kahdeksan paikkaa jaossa lopputurnaukseen. Seitsemän joukkuetta selvittivät tiensä suoraan Legends-vaiheeseen ja loput yhdeksän Rion turnaukseen lippunsa lunastanutta joukkuetta aloittavat matkansa Challengers-vaiheesta.

Legends-stagelle paikkansa lunastivat Natus Vincere, FaZe Clan, Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Ninjas in PyjamasHeroic, Sprout ja Spirit. Varsinkin upeat karsinnat pelanneiden Sproutin ja Spiritin Legends-paikat olivat todella isoja yllätyksiä.

Challengers-stagelle Euroopasta pääsivät OG, Vitality, BIG, MOUZ, Outsiders, Cloud9, Bad News Eagles, GamerLegion ja Fnatic. GamerLegionin Major-paikkaan ei varmasti moni uskonut, mutta joukkue iski parastaan karsinnoissa ja se palkittiin Major-paikalla.

Suurimmat yllätykset olivat “tähtisikermä” G2:n shokeraava jääminen karsintoihin, sekä legendaarisen tanskalaisjoukkue Astraliksen pullahtaminen ulos Majoreilta. Brasialiassa pelattavat Majorit ovat ensimmäiset, jotka pelataan ilman Astralista organisaation perustamisen jälkeen.

Amerikka

Tuhkolmassa Ruotsissa pelatuissa Amerikan karsinnoissa oli jaossa kuusi paikkaa Brasilian Majoreille. Team Liquid nappasi odotetusti ykköspaikan ja ainoan suoran spotin Legends-stagelta. Loput viisi paikkaa Challengers-stagelta täydensivät Evil Geniuses, 9z, 00Nation, FURIA ja Imperial.

Etelä-Amerikkalaisen 9z:tan hienot esitykset poikivat hieman yllättäen paikan Rion turnaukseen. Niin ikään pienoinen yllätys oli MIBR:n ja Complexityn jääminen ilman kisapaikkaa. Jälkimmäinen eli Complexity ratkoi viimeisen Major-paikan eeppisessä ottelussa Imperialia vastaan.

Complexityn ja Imperialin ottelu venyi aina kolmeen karttaan ja ratkaisevana karttana pelatussa Overpassissa ratkaisua haettiin aina jatkoajalta asti. Brasialaisfanien iloksi legendaaristen Gabriel “FalleN” Toledon ja Fernando “fer” Alvarengan johdattama Imperial oli lopulta kuitenkin vahvempi. Brasialaisyleisö palkitsee varmasti suurimmat suosikkinsa marraskuussa Riossa mahtavalla kannustuksellaan.

Aasia

Aasian karsinnat pelattiin neljän joukkueen voimin Melbournessa, Australiassa. Jaossa oli kaksi paikkaa Challengers-stagelle. Mongolialainen IHC ja australialainen Grayhound nappasivat itselleen nuo jaossa olleet slotit . Muut kaksi karsintoihin jäänyttä joukkuetta olivat Rare Atom ja JiJieHao International.

Ensimmäistä kertaa Brasialian maaperällä järjestettävät Majorit starttaavat jo alle kuukauden päästä. Lokakuun 31.päivä alkava Challenger-stage pelataan läpi 3. marraskuuta mennessä ja Legends-stage pääsee alkamaan 5. päivä marraskuuta ja uusi Majorvoittaja on selvillä samaisen kuun 13.päivä. Voittaja saa CS:GO:n himotuimman mestaruustittelin sekä leijonanosan yli miljoonan dollarin palkintopotista.

Kuva: PGL