SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Yllättävä penkitys johti sopupelihuhuihin: 18-vuotiasta CS-lupausta uhkaa uran loppu
  • Toimitus

Yllättävä penkitys johti sopupelihuhuihin: 18-vuotiasta CS-lupausta uhkaa uran loppu

julkaistu: 29.05.2023 21:45

Viime viikolla ruotsalainen organisaatio Godsent yllätti CS:GO-yhteisön siirtäessään parhaan pelaajansa, Joel “joel” Holmlundin, penkille.

Syytä ratkaisulle ei kerrottu, ja se on herättänyt spekulaatioita ja villejäkin huhuja tapahtumista.

Ruotsalainen e-urheilusivusto Fragbite kirjoittaa artikkelissaan, että syynä penkitykselle voi olla joelin kyseenalainen käytös. Sivusto siteeraa CS-vaikuttaja Ludwig “Luddie” Hallia, joka kirjoittaa paljon huomiota saaneessa, sittemmin poistetussa twiitissään uskovansa vain 18-vuotiaan joelin uran olevan ohi, vaikka hänestä voisi tulla Ruotsin paras pelaaja.

Twiitissään Luddie vihjasi, että penkityksen taustalla olisi jonkinlainen sääntöjen rikkominen, kuten matchfixing eli sopupelit. Niissä pelaaja lyö vetoa järjestetystä lopputuloksesta. Twitterissä useat käyttäjät puhuivat sopupelihuhuista penkitysuutisen yhteydessä. CS:GO:n Reddit-sivulla myös huhutaan skini-huijauksista, jotka on yhdistetty joeliin.

Tarkempaa tietoa Godsentilta vielä odotetaan, ja sitä ennen pää kannattaa pitää kylmänä. Fragbiten mukaan tätä korosti myös Luddie sittemmin niin ikään poistetussa twiitissään. “uskon edelleen, että hän on syytön, kunnes hänet todistetaan syylliseksi”.

TIlanne voi edelleen olla esimerkiksi se, että huipputaitavan joelin on päättänyt signeerata isompi organisaatio tai penkitys on täytynyt tehdä muista syistä. Godsent on alisuorittanut koko vuoden, joten kokoonpanomuutokset ovat varmasti paikallaan, oli se sitten paras pelaaja tai ei. Hiljaisuus ja yllätyksellisyys asian ympärillä voikin olla vain kehnoa viestintää, joka antaa pontta uusille ja vanhoille huhuille.

https://twitter.com/Luddiecsgo/status/1662138956601868290

Kuva: Valve