SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Yli kymmenen vuotta vanhaan zombipeliin päivitys – suosio räjähti
  • Saara
    R

Yli kymmenen vuotta vanhaan zombipeliin päivitys – suosio räjähti

julkaistu: 09.01.2022 15:55

Kymmenisen vuotta sitten julkaistu selviytymispeli Project Zomboid elää renessanssiaan uudistusten myötä. Pelaajalukuihin tuli selvä piikki heti Build 41 -päivityksen julkaisun jälkeen.

Demoversio Project Zomboidista ilmestyi keväällä 2011 ja Steamiin se tuli marraskuussa 2013. Alkutaival ei ollut helppo, sillä pari vuotta julkaisun jälkeen pöllittiin pari läppäriä, jotka sisälsivät pelin varmuuskopioimatonta koodia. Kehittäjäyhtiö The Indie Stone käytti eräässä esitelmässäänkin peliprojektiaan varoittavana esimerkkinä.

Nyttemmin zombipeli käy esimerkkinä siitä, kuinka nousta kymmenen vuoden jälkeen marginaalista parrasvaloihin. Uusi päivitys oikeastaan mullisti koko pelin uudella animaatio- ja liikkumisjärjestelmällä, parannellulla moninpelillä sekä taistelun, ruuanetsinnän ja monen muun osion kannalta entistä paljon hiotummalla kokemuksella. The Indie Stone olisi melkeinpä yhtä hyvin voinut vain iskeä kakkosen nimen perään ja myydä peliä jatko-osana.

Vielä viime marraskuussa Project Zomboidin päivittäinen pelaajamäärä pyöri seitsemäntuhannen kieppeillä, indie-pelille kiitettävä luku sekin. Päivityksen testiversio sai luvut pomppaamaan saman tien viisinumeroisiin. Täyden päivityksen tultua julki 20. joulukuuta pelaajaluvut ovat olleet kymmeniä tuhansia. Ennätys on nyt lähemmäs 66 tuhatta pelaajaa tammikuun kolmantena.

“Tiesimme, että Build 41:ssä on jotain erityistä”, myöntää kehittäjäyhtiön koodaari Chris Simpson.

Firmassa oli kuunneltu tarkoin pelaajien palautteita ja päätelty, että esimerkiksi moninpeliä kehittämällä menestyksen portit voisivat aueta. Tällaista suosiopiikkiä ei kuitenkaan kukaan osannut odottaa.

“On suoraan sanottuna aika scifiä, että peli kilvoittelee talvialennusten kympin kärjessä.”

Peli on jo aiemmin nauttinut monen striimaajan suosiota, sillä roolipelien tarjoamia tarinoita katsojien on hauska seurata. Siltäkin kannalta pelistä on päivityksen myötä tullut mukaansatempaavampi ja visuaalisesti nautittavampi.

Yhdentoista vuoden iästä ja uudesta päivityksestä huolimatta Project Zomboid kulkee yhä vain Easy Access -statuksella. Tekijät selittävät, että se on ja pysyy, kunnes peli tuntuu heistä valmiilta. Vielä he halauvat intohimoisesti lisätä peliin uusia asioita ja kehittää sitä.

Mikäli muuten haluat osaksi Project Zomboidin varsin riemastuttavaa suosioloikkaa, on se tällä hetkellä Steamissa sattumoisin 36 prosentin alennuksessa.

Lähde: PC Gamer
Kansikuva: The Indie Stone

Tuoreimmat uutiset: