SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Yli 8000 tunnin urakka – Suomalaispelaaja teki historiaa RuneScapessa
  • Aleksi
    Majander

Yli 8000 tunnin urakka – Suomalaispelaaja teki historiaa RuneScapessa

julkaistu: 31.12.2021 16:24

Vaikka peliala kehittyy vuosi vuodelta, jäävät tietyt klassikkopelit elämään. Yksi näistä on vuonna 2001 julkaistu massiivi-moninpeli RuneScape. Pelin suosituin muoto on vuonna 2013 julkaistu Old School RuneScape, joka on pitänyt pelin sellaisenaan, kun se oli vuonna 2007.

Peli tunnetaan parhaiten siitä, kuinka hidasta siinä on kehittää hahmoaan, vuosien varrella tätä on helpotettu, mikä on saanut pelin suurimmat fanit kehittämään haasteita. Kovin näistä haasteista Ultimate Ironman ilmaisversiolla. Haasteessa ei saa ottaa minkäänlaista apua vastaan muilta pelaajilta (käydä kauppaa, vaihtaa esineitä, poimia heidän jättämiään esineitä), ei käyttää pelin sisäistä pankkia, eikä mitään maksullisia palveluita.

Vuosien odotusten jälkeen haaste on nyt ensimmäistä kertaa selätetty, kun suomalainen Kelarotta1 sai ensimmäisenä maailmassa kaikki haasteeseen kuuluvat 15 taitoa tasolle 99. Suoritukseen kului hieman yli 8000 tuntia tehokasta peliaikaa ja yhteensä hahmolla oli pelattuna 366 päivää haasteen lopussa.

Saatuaan suorituksen pakettiin Kelarotta vastaili kysymyksiin Ylilaudalla. Valitusta nimestä huolimatta hän itseasiassa ajoitti peliaikansa iltaan ja aamuun ja vietti päivät töissä ja suoritus edistyi tasaisesti seitsemän vuoden ajan. Seuraavaa haastetta Kelarotta ei ole vielä itselleen valinnut, mutta kertoi aikovansa jatkaa RuneScapen pelaamista ainakin jossain määrin.

Kuva: Reddit

Tuoreimmat uutiset: