SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Yli 20 vuotta vanha klassikkopeli on nyt suositumpi kuin koskaan aiemmin
  • Saara
    R

Yli 20 vuotta vanha klassikkopeli on nyt suositumpi kuin koskaan aiemmin

julkaistu: 13.01.2024 15:27

Reaaliaikainen strategiapeli Age of Empires 2 on vuonna 2024 elinvoimaisempi kuin koskaan. Forgotten Empires ja Xbox Game Studios ovat lisänneet vuoden 2019 Definitive Editions -uudelleenjulkaisuun lähes viikoittain uutta ladattavaa sisältöä, päivityksiä, korjauksia ja kausisisältöä. Liki 25-vuotiaan pelin kuukausittainen pelaajahuippu hätyyttelee 30 000:a.

Nykyisellään peli tarjoaa yhteensä 37 kampanjaa sekä William Wallace -tutoriaalin ja kahdeksan kappaletta aiemmasta versiosta remasteroituja kampanjoita. Age of Empires 2 tarjoaa runsaasti yksinpelisisältöä kerronnallisuuden ja tekoälyvastustajien ystäville.

Moninpelin osalta AoE2:n esports-kulttuuri voi paremmin kuin hyvin. Vuodesta 2020 eteenpäin on jaettu enemmän palkintorahaa kuin kaikkina aiempina vuosina yhteensä. Tälläkin hetkellä Berliinissä on käynnissä turnaus nimeltä Nili’s Apartment Cup V, jossa pelaajat ovat kokoontuneet samaan kämppään pelaamaan. Finaali pelataan huomenna sunnuntaina ja palkintopotti on yli 50 000 dollaria.

Forgotten Empiresin remasterointi toimii hienosti: erityisen kiitettyjä ovat pelimukavuuden parannukset (kuten toimintojen ketjutus) ja tekoälyn kyky hyödyntää pelaajan heikkouksia. Pelin akilleen kantapää on aina ollut joukkojen liikuttaminen, mutta tätä nykyä ukkelit ainakin yrittävät parhaansa liikkuakseen suorinta reittiä läpi ruutujen.

Vaikka pari vuotta sitten julkaistiin jo Age of Empires 4, kakkonen pysyy vahvana kilpailijana. Sen sulavat mekaniikat, kauniit grafiikat, monituiset luovat tehtävät ja säännöllinen uusi sisältö pitävät sen yhä RTS-genren huipulla. Pelin eloisuus osoittaa, että klassikon voi elvyttää, kun siihen panostaa. Age of Empires 2: Definitive Edition on vuonna 2024 paitsi ikivihreä klassikko, myös nykyaikainen ja elinvoimainen peli.

Lähde: Polygon Kansikuva: Forgotten Empires / Xbox Game Studios