SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ykkösen kärkitaisto jatkuu tasaisena
  • Toimitus

Ykkösen kärkitaisto jatkuu tasaisena

julkaistu: 07.10.2018 03:06

Kotimaan jalkapallosarjoissa eletään ratkaisun hetkiä. Vaikka Veikkausliigassa mestari (HJK) ja suora putoaja (PS Kemi) ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa, mitalisijat ja karsijan paikalle joutuva joukkue on vielä ratkaisematta, kun pelejä on pelaamatta 2-3 ottelua joukkuetta kohti.

Veikkausliigan suoran nousijan ja karsijan kohtalo on myös vielä ratkaisua vaille. Kun Ykköstä on jäljellä kaksi kierrosta on varmaa vain se, mitkä joukkueet selviytyvät kahden parhaan joukkoon.

Ykkösen suosikkeina kauteen lähteneet KPV ja HIFK ottivat molemmat taas voitot ja säilyttivät asemansa Ykkösen kärkikaksikkona. KPV johtaa tällä hetkellä Ykköstä 49 pisteellä ja HIFK:lla yksi piste vähemmän.

Ykkösen kärjessä oleva KPV pöllytti sarjan viimeisenä olevaa Klubi 04:ää peräti 6-0 Kokkolassa lauantaina.

Kokkolalaisten sankariksi nousi toppari Haris Chantzopoulos, joka viimeisteli ottelussa hattutempun. Maalit olivat miehen ensimmäiset Ykkösessä tällä kaudella.

Ottelun erikoisuutena nähtiin reilusta 35 metristä vieraiden maaliin leijaillut Patrick Byskatan kaukolaukaus.

Cesar Hinestrozan veto osui puolestaan tolppaan, mistä pallo upposi verkkoon Klubi 04:n maalivahdin Rasmus Leislahden selän kautta.

Päätöslukemat ottelun 78.minuutilla viimeisteli Milos Josimov, jonka upea vapaapotku yllätti Leislahden täydellisesti.

Jotain isäntäjoukkueen materiaalin leveydestä kertoo se, että Pallo-Veikoille kymmenen maalia tällä kaudella viimeistellyt Kalle Multanen ei tehnyt yhtään osumaa.

Multanen iski KPV:lle tärkeät voittomaalit kahdessa edellisessä vierasottelussaan Hakaa ja AC Oulua vastaan nousten Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijäksi. Multanen on viimeistellyt urallaan Ykkösessä yhteensä 86 maalia. Petteri Kaijasillalla on maaleja 85.

HIFK otti puolestaan kotivoiton KTP:stä 1-0. Helsinkiläisten maalintekijänä kunnostautui Jukka Halme.

Ykkösen kärkijoukkueet kohtaavat Töölössä kahden viikon päästä lauantaina 20.10. KPV:lle riittää ottelusta tasapeli, jos se voittaa lisäksi viimeisellä kierroksella kotonaan KTP:n.

Ykkösen voittajaksi selviytyy HIFK, jos se voittaa KPV:n lisäksi päätöskierroksella vieraissa AC Kajaanin.

 

(KPV – Klubi 04 (La 6.10. maalikooste, lähde: KPV:n verkkosivut)