SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Yhdysvaltojen armeijan esports-kanava Twitchissä jatkuvan kritiikin alla
  • Joni
    Ojala

Yhdysvaltojen armeijan esports-kanava Twitchissä jatkuvan kritiikin alla

julkaistu: 12.07.2020 11:10

Esportsiin mukaan lähtenyt Yhdysvaltojen asevoimat ovat saaneet niin Twitterissä kuin Twitchissäkin karun vastaanoton. Sotarikoksista muistuttavat käyttäjät ovat saaneet nopeasti kiellon kanavalle.

Yhdysvaltojen armeija on perustellut organisaation järjestämistä sillä, että se auttaa armeijaa pääsemään lähemmäksi modernia nuorisoa. Kilpapelaaminen opettaa myös nuorille armeijan arvostamisia taitoja, kuten tiimityötä. Sen etiikkaa nuorten rekrytoinnissa on kuitenkin kritisoitu vahvasti.

Esports-aktiivi Rod “Slasher” Breslau latasi Twitter-tilillensä videon, jossa käyttäjä pyrkii kysymään US Army Esports -kanavan striimaajalta hänen suosikki sotarikosta, jonka Yhdysvaltain armeija on historiassaan toteuttanut. Vain hetki kysymyksen jälkeen käyttäjä sai kanavalta bannin.

 

Aiemmin jo meemi-statuksen saanut järjestö on onnistunut saamaan internetin käyttäjät liikkeelle järjestön jopa ironiselta näyttävien somepostauksien perusteella. Yksi parhaiten koomista huomiota saanut on armeijan Twitter-tilin vastaus Discordin Twitter-tilille.

Lähde: US Army Kuvalähde: US Army