SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Yhdysvaltalaispoliitikko jalkautui Twitchiin – Keräsi satojatuhansia katsojia ja seuraajia
  • Niko
    Nikkilä

Yhdysvaltalaispoliitikko jalkautui Twitchiin – Keräsi satojatuhansia katsojia ja seuraajia

julkaistu: 22.10.2020 13:00

Yhdysvaltojen peridentinvaalit järjestetään parin viikon päästä, 3. marraskuuta, ja äänestysaikakin on käymässä vähiin. Näin ollen paikalliset poliitikot pyrkivät para-aikaa hyödyntämään kaikkia mahdollisia kikkoja saadakseen kansalaiset äänestyskopeille.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen, 31-vuotias Alexandria Ocasio-Cortez on jo pitkään osoittanut olevansa ajan hermolla, eikä digitaalinen kulttuuri ole tälle mitenkään vierasta. Hän on kertonut pelanneensa mm. League of Legendsiä sekä Animal Crossingia, ja ollut vieraana hyväntekeväisyyskeräyksenä toimivassa Twitch-lähetyksessä.

Tällä viikolla Ocasio-Cortez rantautui itse Twitchiin nostaakseen kansalaisten äänestysintoa. Twitterissä julkistetun tiedostelun myötä hän perusti itselleen oman Twitch-kanavan, jonka ensimmäisenä lähetyksenä toimi Among Us -peli. Kongressiedustajan seuraksi liittyi monia tunnettuja nimiä, mukaan lukien tämän kollega Ilhan Omar, sekä striimaajatähdet Pokimane, HasanAbi, DisguisedToast ja muut.

Debyyttilähetys oli kaikin puolin menestyksekäs. Se keräsi parhaimmillaan yli 400 000 katsojaa, ja Ocasio-Cortezin kanavaa seuraa jo yli 600 000 ihmistä. Kaiken kaikkiaan lähetyksen tallennetta on katsottu miltei viisi miljoonaa kertaa.

Kenties onkin vain ajan kysymys, kunnes suomalaiset poliitikot pyrkivät hyödyntämään Twitchiä modernina tiedotusvälineenä.

Lähde: Alexandria Ocasio-Cortez Kuvalähde: Alexandria Ocasio-Cortez