SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Xiaomeng Li taisteli ensimmäisenä naisena Hearthstonen maailmanykköseksi – Katso tunteikas voittopuhe
  • Niko
    Nikkilä

Xiaomeng Li taisteli ensimmäisenä naisena Hearthstonen maailmanykköseksi – Katso tunteikas voittopuhe

julkaistu: 03.11.2019 16:30

Hearthstonen maailmanlaajuinen GrandMasters-liiga huipentui eilen BlizzConissa järjestetyssä Global Finals -turnauksessa, jossa vastakkain mittelivät kahdeksan parasta pelaajaa Amerikasta, Kiinasta, Aasia-Tyynenmeren alueelta ja Eurooppa/Lähi-Itä/Afrikka -alueelta. Kyseessä olivat käytännössä lajin MM-kisat, jossa tehtiin tänä vuonna todellista historiaa.

Turnauksen voittajaksi ylsi kiinalainen Xiaomeng “VKLiooon” Li, joka peittosi finaaliottelussa yhdysvaltalaisen Brian “bloodyface” Easonin kiistattomin 3-0 lukemin. Li oli dominoinut myös turnauksen lohkovaiheessa, jossa hän nousi 2-0 ottelutuloksellaan oman lohkonsa kärkeen. Kovempaa vastusta sen sijaan tarjoili semifinaalien Kevin “Casie” Eberlein, jota vastaan Li nettosi tiukan 3-2 voiton.

Voitto oli odotettavasti Liille tunteellinen, eikä kyyneliltä säästytty. “Tämä on paras tapa näyttää niille, jotka epäilivät minua vain koska olen tyttö. Se todistaa, että tytöt voivat olla vahvoja ammattilaispelaajia aivan kuten pojatkin”, Li kommentoi voittopuheessaan. Koko tunteikkaan voittopuheen voit katsoa täältä.

Huomattavaa on myös se, että Li taisteli tiensä turnaukseen avoimien karsintojen kautta. Li on historian ensimmäinen naispelaaja, joka on yltänyt Hearthstonen korkeimman tason turnauksen voittoon. Aivan verrattavissa olevaan voittoon ei toimituksen tietojen mukaan ole myöskään yltänyt yksikään muu nainen koko e-urheilun historiassa.

 

Hyviä vertailukohtia on silti olemassa, esimerkiksi viime vuoden Siobhan “HaganeNoTema” Bielamowiczin Akina World Championship -voitto  (Attack on Titan Tribute Game) tai Sasha “Scarlett” Hostynin Intel Extreme Masters -voitto (StarCraft 2).

Mikäli taasen katsotaan kauemmas, voidaan nostaa esille Marjorie “Kasumi Chan” Bartellin vuoden 2007 Championship Gaming Series -voitto (Dead or Alive 4) yhdessä Jeremy “Black Mamba” Florencen kanssa, sekä Sarah “Sarah Lou” Harrisonin vuoden 2008 voitto samassa liigassa yhdessä Deng “Messy” Ming Zhin kanssa.

Lähde: Blizzard, Esportsearnings Kuvalähde: Blizzard