SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Wolverhampton – Manchester City: Onko susilauma jälleen kantona hallitsevan mestarin kaskessa?

julkaistu: 27.12.2019 03:53

Wolverhamptonin valmentaja Nuno Espirito Santo on kritisoinut joukkueensa tiukkaa otteluohjelmaa ja vähäistä palautumisaikaa, mutta totuuden nimessä kumpikaan perjantai-illan joukkueista ei ole päässyt helpolla joulukuun otteluruuhkassa.

Wolves on pelannut hyvin tällä kaudella ja sen sarjasijoitus on kahdekas. Matkaa TOP-4 joukkueisiin on vain viisi pistettä. Viime viikonloppuna joukkue tuli Norwichia vastaan takaa rinnalle ja ohi. Wolves on suoriutunut hienosti ottaen huomioon, että Valioliigan lisäksi sitä on rasittanut myös Eurooppa-liigan velvoitteet. Valioliigan kotisaldo – kolme voittoa, neljä tasuria, kaksi tappiota  –  on tosin sellainen asia, jota Espirito Santon ryhmän tulisi kyetä parantamaan.

Wolves on kuitenkin hävinnyt viimeisimmistä 11 pelistään vain yhden kaikki kilpailut huomioiden. Se hävisi edellisen kotiottelunsa Tottenhamia vastaan niukasti 1-2, mutta tuota edelsi kahdeksan tappiottoman kotipelin putki.

Willy Noly ja Morgan Gibbs-White eivät ole pelikunnossa. Adama Traoren pelaaminen on toistaiseksi epävarmaa. Espanjalaishyökkääjä tykitti Manchester Cityä vastaan kaksi vierasmaalia, kun Wolves haki sensaatiomaisen 0-2 vierasvoiton Etihadilta joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, joten hänen pelaasimensa oli tietenkin elintärkeää.

Manchester Cityn peliesitys viime viikonloppuna Leicesteriä vastaan oli vakuuttava, eikä se antanut näennäiselle haastajalleen juurikaan mahdollisuuksia 3-1 lukemiin päättyneessä ottelussa. Pep Guardiola on vähätellyt julkisesti omiensa mahdollisuuksia saada kurottua Liverpoolin etumatka kiinni, mutta niin espanjalaisluotsi teki myös mestaruusjuhliin päättyneellä viime kaudella. Varmaa on, ettei City tule luovuttamaan taistelua.

Cityllä on kuitenkin edessä epäinhimillinen otteluohjelma, sillä se pelaa jopa kolme peliä kuuteen päivään. Wolves-pelin jälkeen se kohtaa jo sunnuntaina Sheffield Unitedin ja uudenvuodenpäivänä Evertonin. Guardiolalla on pähkäiltävää, kuinka hän hoitaa kuormituksen ja rotaation suhteen mahdollisimman optimaaliseksi.

City on voittanut nyt neljä edellistä peliään kaikki kilpailut huomioiden ja se on maalannut noissa jokaisessa vähintään kolmesti. Myös neljästä edellisestä vierasottelustaan ”Cityzens” on voittanut jokaisen.

John Stonesin pelaaminen on edelleen epävarmaa, eikä Sergio Aguerokaan liene sataprosenttisessa tikissä vammansa jäljiltä. David Silva ei pysty pelaamaan perjantai-iltana ja Leicesteriä vastaan kolhun saanut Ilkay Gundogan on myös suurella todennäköisyydellä sivussa vahvuudesta.

Wolves voitti joukkueiden edellisen ottelun tänä syksynä Manchesterissä 0-2 ja viime kaudella Molineuxilla pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Wolves on ollut hyvässä vireessä ja se oli lähellä välttää tappion Spursia vastaan viime kotipelissään. Susipaidat ovat kuitenkin haastaneet ennakkoluulottomasti isompiaan, mutta joukkueen alakerta on siitä huolimatta ajoittain liian haavoittuvainen. City on ollut perustasoltaan vakuuttava, mutta se on ollut yllättävän suurissa vaikeuksissa sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat pystyneet vastaamaan Cityn liikkeeseen ja pelitempoon.

Tässä ottelussa kummallekin joukkueelle tulee avautumaan useita maalipaikkoja ja oletettavasti sen myötä maaliverkko heiluu kentän kummassakin päässä.