SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Winnipeg Jets – Vancouver Canucks: Historian siipien havinaa?
  • Toimitus

Winnipeg Jets – Vancouver Canucks: Historian siipien havinaa?

julkaistu: 08.11.2019 16:04

Läntisen konferenssin joukkueista Winnipeg Jets ja Vancouver Canucks ottavat NHL:ssä yhteen Bell MTS Placessa.

Paul Mauricen päänvaivana ovat olleet loukkaantumiset. Mason Appletonin, Dustin Byfuglienin, Mark Letestun ja Tucker Poolmanin täyttämälle Jetsin lasarettiosastolle liittyi tiistaina joukkueen kakkossentteri Bryan Little, joka sai ketjunsa laiturin Nikolaj Ehlersin kovan lämärin seurauksena kiekon korvansa juureen maalinkulmalla seistessään.

Huolestuttavinta Jets-sentterin tapauksessa on se, että Little on yhä sairaalahoidossa aivoverenvuodon takia. Miehen ura on joka tapauksessa vaakalaudalla, sillä sentteri sai Pre Seasonilla jo aivotärähdyksen ja missasi siitä syystä Jetsin ensimmäiset yhdeksän ottelua.

Littlen loukkaantumisen myötä Tapparasta rapakon taakse täksi kaudeksi siirtynyt 22-vuotias laituri Joona Luoto saa näyttöpaikan debytoida maailman kovimmassa liigassa.

Maurice joutuu luonnollisesti sotkemaan ketjujaan, minkä myötä Jetsin peli on arpapeliä. Patrik Laine saa näyttöpaikan taas Mark Scheifelen rinnalla, mutta ykkösvitjan toisessa laidassa pelaakin Kyle Connor ja Blake Wheeler siirtyy sen sijaan johtamaan Jetsin kakkosta. Luoto saa jääaikaa David Gustafssonin johtaman nelosen vasemmassa laidassa, jonka oikealla kaistalla kirmaa Logan Shaw.

Jetsin laitureista Gabriel Bourque, joka on tehnyt kaikki kolme pistettään (1+2) tällä kaudella kolmessa viime pelissä, joutuu jäämään sivuun myös tästä ottelusta loukkaantumisen takia.

Jetsin tehomiehenä jatkaa Scheifele (16. 5+10=15), Ehlers (16. 7+7=14) tulee ihan kintereillä ennen Lainetta (14. 3+11=14), joka on yhä pinna per ottelu tahdissa.

B2B-otteluistaan jälkimmäisen tänä yönä pelaava Canucks hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa viime yönä, kun se sai lunta tupaan Blackhawksilta 2-5 United Centerissä. Chicago teki kaksi osumistaan ylivoimalla ja kaksi puolestaan Vancouverin tyhjään rysään vieraiden haettua kavennusta ilman veskariaan Jacob Markströmiä.

Neljä pistettä Jetsiä edellä oleva Canucks joutuu tulemaan Bell MTS Placessa toimeen ilman hyökkääjiään Micheal Ferlandia, Tyler Mottea ja Antoine Rousselia. Alakerrasta on mahdollisesti myös ulkona Oscar Fantenbergin lisäksi Chris Tanev.

Canucksin J.T. Millerilla on alla kolmen ottelun pisteputki, missä laituri on latonut maalin ja kolme pistettä. Elias Pettersson puolestaan on joukkueensa tehomies (16. 6+15=21) ennen Milleriä (16. 7+10=17).

Kummankaan joukkueen aloittavia veskareita ei ole vielä vahvistettu. Villi arvaus kuitenkin on se, että Connor Hellebuyck (6-5-1, 2.41, 93.0%) ja Markström (5-3-3, 2.50, 91.7%) parkkeeraavat juomapullonsa tänään jengiensä maalin katolle.

Jets on voittanut Canucksia vastaan kahdeksan aiempaa kohtaamista. Jetsin rivit ovat kuitenkin sen verran sekaisin, että Canucksilla on kaikki eväät pistää pitkä tappioputkensa poikki.