SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Winnipeg Jets – Edmonton Oilers: Kaataako viimeksi munkitellut Jets taas Oilersin?
  • Toimitus

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers: Kaataako viimeksi munkitellut Jets taas Oilersin?

julkaistu: 16.10.2018 19:55

MTS Bell Placessa kohtaavat lännen joukkueista Winnipeg Jets ja Edmonton Oilers.

Jets otti toissailtana kolmannen voittonsa viidessä pelissä kaataessaan kotonaan Carolina Hurricanesin 3-1.

Jets oli täysin sillassa, mutta osittain tuurilla ja kakkosveskari Laurent Brossoitin erinomaisilla torjunnoilla se yllätti yhden alkukauden komeetoista.

Suomalaisittain oli tietysti ilahduttavaa, että tahmeasti kautensa aloittanut Patrik Laine maalasi kauden toisen osumansa jälleen ylivoimalla Blake Wheelerin loistopassista täysin tyhjälle tontille, mistä Laine lapioi lätyn one-timerilla verkon perukoille.

Edmontonille peli on kauden neljäs ja yhtä mones vierasottelu. Oilers otti viime pelissään kauden avausvoittonsa, kun NY Rangers meni katolleen 2-1. Voittonyytistä vastasi kukapa muukaan kuin kahtena viime kautena änärin pistepörssin voittanut Connor McDavid.

McDavid on ollut mukana kauden kaikissa Oilersin maalissa. Näin ollen sentteri on kolmen pelin pinnaputkessa. McDavidilla on alla myös kahden pelin maaliputki, sillä Art Ross Trophyn tuplavoittaja maalasi myös TD Gardenissa, missä Edmonton hävisi Bostonille 1-4.

Kauden avauksessa Göteborgissa McDavid syötti puolestaan molemmat Oilersin maalit joukkueen ottaessa takkiin Devilseiltä 2-5.

Viime kaudella Jets vei joukkueiden kaikki kolme kohtaamista yhteismaalein 14-5. Pre seasonilla molemmat voittivat kotipelinsä, mutta kummaltakin puuttui noissa otteluissa tärkeitä ukkoja, joten niiden pelien perusteella ei kannata suuria johtopäätöksiä tehdä. Esimerkiksi Laine, Mark Scheifele ja McDavid pelasivat vain kotiottelunsa.

Jetsin peli oli niin luokatonta Carolinaa vastaan, ettei sitä voi vakavissaan suositella. Ei edes, vaikka Connor Hellebuyck palanneekin maalille.

Lisäksi Dustin Byfuglien huilaa edelleen ja nyt on lisäksi Kristian Vesalainen askista poissa. Paul Maurice korvaa edelleen Big Buffyn Dmitry Kulikovilla ja Brendan Lemieux astuu puolestaan Vesalaisen luistimiin.

Vaikka Oilersiin luottaminen kuulostaakin hurjalta, niin Rolle-setä kallistuu kuolemaa halveksuen vierasvoiton suuntaan pähkäiltyään ensin pitkään overin ja Oilersin välillä.