SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets: Sinitakit saapuvat Bell MTS Placeen!
  • Johannes
    Romu

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets: Sinitakit saapuvat Bell MTS Placeen!

julkaistu: 31.01.2019 12:01

Winnipeg Jets saa vieraita idästä, kun Columbus Blue Jackets saapuu yön NHL -kierroksella Bell MTS Placeen.

Kotijoukkue Winnipeg Jets aloitti AllStar -tauon jälkeisen rutistuksen mollivoittoisesti. Jets kohtasi vieraskaukalossa B2B -otteluissa niin Philadelphia Flyers (3-1) kuin Boston Bruinsin (3-4rl). Joukkue oli tauon jälkeen Flyersia vastaan vielä telineissä, mutta käänsi Bostonin vieraana tiukan ottelun TD Gardenissa jo voitoksi. Voitto oli tärkeä Manitoban miehistölle, sillä samalla katkesi kahden ottelun tappioputki.

Sarjataulukon ja kevään suhteen Jets on hyvissä asemissa, kun joukkue on läntisessä konferenssissa toisena ja johtaa Keskistä divisioonaa, 66 pisteellä.

Jetsin sairastuvalta löytyy puolustaja Dustin Byfuglien ja hyökkääjä Nikolaj Ehlers. Byfuglien on todella lähellä paluuta ja jenkkipuolustaja palannee askiin Columbus -ottelussa. Varmistus ”Big Buffyn” pelikunnosta ratkeaa lähempänä ottelua. Maalissa aloittanee ykkösmolari Connor Hellebuyck (91.05/2.85).

Suomalaisittain katseet kiinnittyvät Patrik Laineeseen, jonka viime aikaiset otteet kaukalossa ovat aiheuttaneet päävalmentaja Paul Mauricelle harmaita hiuksia. Maurice saattaa hyvin herätellä suomalaisnuorukaista Columbus -ottelussa, tiputtamalla Laineen kokoonpanon ulkopuolelle.

Jets aloittaa kolmen ottelun kotipelisarjansa Columbus -ottelusta ja joukkue kohtaa kotonaan vielä Anaheim Ducksin ja San Jose Sharksin.

Vierasjoukkue Columbus Blue Jackets saapuu Bell MTS Placeen kolmen ottelun tappioputkessa. Sinitakkien tappioputki sai jatkoa, kun joukkue kärsi AllStar -tauon jälkeen kotiaskissaan tappion Buffalo Sabresille maalein 4-5.

Sinitakkien tappioputki näkyy sarjataulukossa, sillä joukkue on valahtanut itäisessä konferenssissa kahdeksanneksi ja Metropolin divisioonan neljänneksi, 59 pisteellä. Sinitakit ovat tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta Buffalo Sabres hengittää niskaan kolmen pisteen päässä.

Boone Jenner kärsii pienestä loukkaantumisesta, eikä hyökkääjä matkaa joukkueen mukana Winnipegiin. Maalissa aloittanee Sergei Bobrovsky (90.24/2.97).

Columbus palaa Jets -ottelun jälkeen kotiaskiin ja kohtaa ST. Louis Bluesin ennen parin päivän huilia, jonka jälkeen joukkue aloittaa kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen.

Columbuksen leiristä kantautui alkuviikosta huonoja uutisia joukkueen suhteen, kun tähtipelaaja Artemi Panarin kieltäytyi kirjoittamasta jatkosopimusta sinitakkien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että Jarmo Kekäläisen (GM) on käytännössä pakko kaupata supertähti ennen siirtoikkunan sulkeutumista muualle.

Ottelun ennakkosuosikki on Winnipeg Jets. Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa toisensa tällä kaudella. Jets on voittanut viisi edellistä kotiotteluaan, joista neljä varsinaisella peliajalla. Columbus on onnistunut voittamaan vieraskaukalossa varsinaisella peliajalla viimeksi ennen jouluaattoa.

Kovana kotijoukkueena mainetta niittänyt Winnipeg Jets, kannattaa ottaa tänään lapulle. Jets on paremmassa formissa kuin Columbus. Columbuksen ympärillä pyörii pienen kriisin lisäksi kova mediamylly, jotka vaikuttavat joukkueen jokapäiväiseen tekemiseen. Columbus ei ole kaiken lisäksi esittänyt kaukalossa mitään mullistavaa, joten Winnipegin yli kahden kertoimeen tartutaan.