SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Shea Weberistä Montrealin kapteeni
  • Toimitus

Shea Weberistä Montrealin kapteeni

julkaistu: 01.10.2018 22:55

Shea Weber nimettiin maanantaina Montreal Canadiensin kapteeniksi. 33-vuotias puolustaja toipuu kesäkuun polvileikkauksen jäljiltä eikä odoteta pelaavan ennen joulukuuta.

Aikaisemmassa paluussa on riskinsä.
– Toivon toki palaavani aiemmin, mutta minun täytyy ajatella myös omaa parastani pitkällä tähtäimellä. Liian aikainen paluu ja mahdollinen uudelleen loukkaantuminen ei auta ketään, toteaa Weber, jonka viime kausi päättyi jo viime joulukuussa jalkavammaan vasemmassa jalassa. Vamma korjattiin leikkauksella maaliskuussa.

Weberistä tuli perinteikkään organisaation historian 30:s kapteeni ja hän on ensimmäinen C-kirjainta rinnassaan kantava puolustaja Montrealin paidassa sitten Chris Cheliosin, joka toimi kapteenina kaudella 1989-90.

Muutama viikko sitten Vegas Golden Knightsiin kaupattu Max Pacioretty toimi Canadiensin kapteenina kolmella edellisellä kaudella.

Varakapteeneina toimivat Montrealin hyökkääjistä Paul Byron ja Brendan Gallagher, joista jälkimmäinen kehui valintaa.

– Hänen työetiikkansa säilyy aina samanlaisena päivä toisensa jälkeen. Se on valtaisaa nuorille pelaajillemme, Gallagher hehkuttaa Weberin työmoraalia.

Weber on pelannut kaudesta 2005-06 lähtien 867 NHL-ottelua Nashvillessa ja Montrealissa. 501 pisteellään Weber on puolustajien tilastossa neljännellä sijalla heti San Josen Brent Burnsin (560), Chicagon Duncan Keithin (543) ja San Josen Erik Karlssonin (518) jälkeen. Weber pitää puolustajien kärkipaikkaa 189 maalillaan.

(NHL.comin verkkosivut)