SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Washington Capitals – Vegas Golden Knights: Viime kevään finalistit kohtaavat
  • Johannes
    Romu

Washington Capitals – Vegas Golden Knights: Viime kevään finalistit kohtaavat

julkaistu: 10.10.2018 16:53

Viime kevään Stanley Cup –finalistit ottavat mittaa toisistaan tulevana yönä, kun viime vuoden Stanley Cup –mestari Washington Capitals isännöi Vegas Golden Knightsia Capital One areenalla.

Capsit on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Joukkueen mestaruuskrapulasta ei ole tietokaan. Joukkue pisti kauden avausottelussa Boston Bruinsin halki, poikki ja pinoon maalein 7-0 ja antoi samalla kriitikoille vastauksen joukkueen kunnosta. Toisessa ottelussa joukkue matkasi verivihollisen Pittsburgh Penguinsin vieraaksi. Hurlumhei –teemalla pelattu peli, missä ei maaleilta säästytty, päättyi pingviinien voitttoon jatkoajalla maalein 7-6.

Vegas Golden Knights on aloittanut kautensa odotuksiin nähden todella vaisusti. Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Vegas on ollut vain varjo viime kaudesta. Joukkue otti kauden avauspelissä tukkaan kotiluolassaan Philadelphia Flyersilta maalein 2-5. Kotiavauksen jälkeen joukkue aloitti viiden ottelun vieraskiertueen, missä ensimmäisenä pysäkkinä oli Minnesota. Joukkue raapi huonollakin esityksellä voiton Wildista rankkareilla, mutta seuraavassa ottelussa Buffaloa vastaan paljastui Vegasin todellinen nykytilanne. Joukkueen liike ja kaikki muut elementit pelistä olivat poissa, mitkä kantoivat hedelmää viime kaudella. Joukkue näyttää tällä hetkellä todellakin laajennusjoukkueelta.

Buffalo rankaisi jokaisesta Vegasin puolustuspään virheestä, voittaen ottelun 4-2. Vegasin maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat nimihirviö Jonathan Audy-Marchessault ja Erik Haula.

Vegasin kokonpaanosta ovat edelleen poissa hyökkääjät Cody Eakin ja Alex Tuch. Puolustaja Nate Schmidt nauttii pelikiellostaan, jota joukkue kieltämättä tarvitsisi.

Capsien kokoonpanosta poissa ovat pelikiellossa oleva Tom Wilson ja loukkaantuneena oleva Travis Boyd. Puolustaja Michal Kempny on toipunut aivotärähdyksestä ja saattaa olla kokoonpanossa tänään.

Capsien uusi päävalmentaja Todd Reirden on saanut joukkueen kohtalaiseen lentoon heti kauden alussa. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on alati vaarallista ja joukkueen maalintekotehokkuus huippuluokkaa. Gerard Gallantilla on sen sijaan miettimistä, miten saada ritarien peli takaisin muottiinsa?

Capsit on voittanut joukkueiden neljä viimeisintä kohtaamista, jotka jokainen muistaa kesäkuulta. Vegasin viisikkopeli on tällä hetkellä niin sekaisin, varsinkin puolustusalueella, että ei tähän voi lyödä kuin kotivoittoa.

Vegasin maalinsuulla aloittaa Marc-Andre Fleury, ja toisessa päässä aloittanee Braden Holtby.