SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins: Maalikarnevaalit?
  • Toimitus

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins: Maalikarnevaalit?

julkaistu: 07.11.2018 19:44

Tasapistein Metropolitan divisioonan nelosena ja kolmosena olevat Washington Capitals ja Pittsburgh Penguins kohtaavat Capital One Arenassa.

Viiden ottelun kotisarjan kolmannen peräkkäisen kotipelinsä pelaava Capitals on voittanut viidestä viime pelistään kolme, joista Oilersin kahdesti.

Sen ykkössentteri Evgeny Kuznetsov sivakoi neljän pelin pinnaputkessa, jona aikana on kaapinut yhden repun ja viisi pinnaa.

Maalipörssin kärkipaikkaa heti tusina rysää tulittaneen Bruinsin David Pastrnakin vanavedessä maalin verran perässä hiipii Aleksander Ovechkin, joka on osunut kolmesti kolmessa tuoreimmassa pelissään.

Tosin syytä onkin osua, sillä Hawksien Patrick Kane, Sharksien Timo Meier sekä Avsin Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog ovat myös mätkineet 11 reppua.

Pittsburgh on tappiokurimuksessa, sillä Mike Sullivanin suojatit ovat hävinneet neljä peräkkäistä otteluaan yhteismaalein 6-19. Kahdessa viime pelissä Pingviinit ovat saaneet kotona turpiin Leafsilta ja Devilsiltä yhteismaalein 1-10.

Evgeni Malkin kipusi itsepintaisesti kohti pörssikärkeä vielä ennen Leafs-peliä, kun sentteri takoi yhdeksässä peräkkäisessä pelissä kuusi reppua ja 17 pinnaa. Sittemmin venäläinen on tuijotellut pelkkiä kiikareita.

Sullivan istuu taatusti märän pelisilmän päällä tulisilla hiilillä tällä hetkellä, sillä änärissä jo kaksi luotsia on saanut kaviosta viikon sisällä eikä järin suuri yllätys olisi, etteikö mestariluotsista voisi tulla kolmas. Pensin pelikirjan sivut ovat nimittäin sekaisin kuin seinäkello tällä hetkellä.

Joukkueet kohtasivat viitisen viikkoa sitten ensimmäisen kerran tällä kaudella. PPG PAINTS Arenalla pelatun ottelun vei silloin Pingviinit 7-6 jatkoilla.

Noista päivistä Pensin kolmosesta ovat olleet sivussa jo tovin ajan pakki Justin Schultz ja sentteri Derick Brassard.

Sullivan on sittemmin nostanut nelosesta Riley Sheahanin Brassardin tontille ja kolmosen laidasta on puolestaan Dominik Simon ylennetty itsensä Sidney Crosbyn vierelle ykköseen.

Schultzin paikan Jamie Oleksiakin pakkiparina on puolestaan ottanut Olli Määttä ja kolmosparissa on vakituisesti päässyt Jack Johnsonin rinnalla luutimaan Juuso Riikola.

Pensin veskari Matt Murray on osoittautumassa juuri sellaiseksi tuuliviiriksi jo toista kautta putkeen, kuten seuran fanien pahimmissa painajaisissa pelättiin.

Yhdeksässä pelissä neljä voittoa torjuntaprosentilla 88.6% ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3.87 ei henkseleitä ole syytä paukutella.

Murrayta tuuraava Casey DeSmith yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Vaikka torjuntaprosentti 93.2% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.25 näyttää paperilla lukuina suorastaan mairittelevilta, ei DeSmithista ole pitkässä juoksussa voittavaksi veskariksi Pittsburghin tasoisessa joukkueessa.

Vaikka tänään onkin ilmiselvät merkit sille olemassa, että isännät pitävät pientä kimppakivaa vieraiden kustannuksella, popsii Rolle-setä kakunpalansa runsaista maalimääristä.